I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Wednesday, August 04, 2010

ntah PART 2

ntah kenape harini saya mudah teramat menanges. lihat org itu saya menanges , dgr crite ini saya menanges. haihhh , terlalu sensitif rupanya hati saya hari ini.

first story.
tadi time dekat KFC. ade seorang uncle india ni masuk. then kire kire duet dye. i dont know what he want. then dye pergi ke cashier.

uncle : saya nak beli ayam satu ketul ade x ?
cashier : ayam satu ketul takde. minimum ade dua ketul je.
uncle : dua ketul harga berapa ?
cashier : dua ketul set dgn air RM9.75. Tanpa set RM6.05 sahaja.
uncle : ohhh. so RM4 x cukup nak beli ke ? takpe laa. sorry.

saya yang melihat kejadian tuh menanges tgk uncle india tu. x sampai hati. yelaaa sampai kire kire duit syiling yang dye ade. saya panggil tapi dye x toleh kebelakang dah. tbe tbe terengat satu kesah di jalan sultan ismail. saya terlihat nenek tua jual keropok keropok. 5 bungkus RM10. siap panggil panggil org. tapi takde sape pown yang beli. saya yang x sampai hati ni pergi laa ke nenek itu. dgn tujuan untuk bersedekah. saya beli 2 bungkus je tapi dgn membayar RM10. nenek itu suruh amek lagi. saya kate tak ape. then dye nak pulangkan baki. saya tolak. dgn tidak sengaja air mata saya mengalir. kenape dia jadik begitu ? mana anak yg patot menjaga dia ketika nyawanya di hujung hujung dunia ?

second story.
saya mendapat 2 misscall dari unknowm number. kali ketiga unknown number tu call saya, saya jawab.

unknown : hello , ini syaza kawan tieqa ke ?
me : tieqa mane neyh ye ?
unknown : tieqa kwn awak yang kat fb tuh. betol ke ?
me : ohh nur atieqah. haah. kenape ye ?
unknown : ini kakak tieqa. tieqa dah takde.

(suddenly my tear drop down)

me : akak jgn maen maen kak.
unknown : betol. dye dah meninggal.
me : ble kak ? cmne boleyh jadik ?
unknown : dye excident petang tadi. sekarang ade dekat hospital

ohhh gosh. jantung saya bagai direntap. atieqah merupakan sahabat saya di fb yang terlalu rapat. eventhough saya x pernah berjumpa dgn dia lagi , saya terlalu lalu menyayangi dia. tapi rupe rupenye , unknown itu ialah atieqah. dia boleh lagi maen maen dgn gaya mcmni. saya dah pernah hilang seorang kawan satu ketika dahulu, Assyila Awing Ding. Ohh Gosh. saya terlalu merindui dia. tapi saya tahu dia telah tiada lepas 3 bulan kepemergiannya. saya engat tu hanyalah gurauan sahabat sahabat saya. saya ke rumah nya dan ibunya memberitahu yang benar bahawa dia telah tiada. dia tidak sempat dibawa ke hospital akibat apendix. menanges saya mengetahui ini semua. she was a great friend eventhough for a few months only. dia nak memeluk Islam. tetapi, her faith was already decided.

No comments:

Post a Comment