I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Saturday, October 30, 2010

tak carik pasal tapayah nak buat cerita okayh.

Friday, October 29, 2010

Nowadays.

aku tak faham. mengapa dan kenapa mereka melakukan hal sedemikian. aku hairan. aku pelik. banyak soalan berkumpul di minda.
selalunya, apa yang masuk kanan, keluar telinga kanan tapi sekarang terlekat kat dalam kepala otak aku. tak boleh nak keluar selagi takde jawapan untuk persoalan aku.

lelaki mahupun perempuan. sama sahaja. yang pastinya, melayu. ber BIN dan ber BINTI. teruna dan dara. romeo and juliet.
bangga betul mereka menangkap gambar memegang botol arak seperti carlsberg, heineken and apa jadah lagilah. mereka bangga beritahu dekat semua orang mereka minom itu
minom ini. ambil itu, ambil ini. agak lah. engkau tu melayu. orang islam.
even botol arak tu kosong, tapi akan mengundang kemusykilan kepada orang lain. sedarlah sikit wahai insan. tak takot ke akhirat korang macam mane ??

jangan engkau berbangga dengan pegang benda alah tu, engkau boleh jadi famous. kau rasa hebat. kau rasa macam,

"wahh, orang tegur aku. orang pandang aku. bangganyaaaa."


come on. aku malu dengan orang macam kau. yang aku tak boleh blah, tu hah. kau, perempuan.
dedah sana sini snap gambar. tunjuk dada. tunjuk peha. oi, aku malu sebagai perempuan. tutuplah sikit weh.
aku tengok, sakit mata kot. agak agak lah sikit wahai kaum hawa. korang tak tahu ke apa yang korang akan dapat di akhirat kelak?


okay, aku bukan nak tunjuk bagus. cuma memberi nasihat. zaman muda ni, jangan terlalu hanyut. korang masih jauh.
ingat apa yang baik dan apa yang buruk. hidup kita ni hanya sementara. jagalah apa yang dikurniakan-NYA dengan sebaiknya.
nanti bila kau dah kena, baru kau tahu. menangis lah airmata darah pun, benda takkan boleh patah balik. kau faham kan maksud aku?


*ini hanya perasaan aku. aku hanya taip apa yang ingin disuarakan sahaja. aku sedar aku pown tak lah sempurna mana.
apapun, siapa makan cili dialah terasa pedasnya. sekian, terima kasih.

Wednesday, October 27, 2010

human being

Kalau difikirkan. memang sudah banyak beban yang sudah diangkat. Dari yang wujud secara zahir atau halus semuanya terpateri dengan begitu ulung. Jari sudah kehabisan tatkala cuba mengira detik-detik untuk paru-paru ini menghirup udara segar untuk terus berjalan di hamparan bumi serba luas.


Kalau penat aku berhenti. Toleh kanan dan kiri memerhatikan sekalian anak Adam dan Hawa. Banyak karenah aku saksikan. Senyum, tawa, murung, sedih dan kosong. Melihat mereka secara automatik akan memantulkan refleks imej yang hampir sama gayanya.

why all this happen F ?



firdaus zainal , saya tataw ape patot saya buat. saya tahu yg saya neyh teruk. like what u said to me. tapi saya tak pernah tipu yang saya sayang kan awak. awak engat lagi kan ape yang kite plan selama neyh ? awak tahu kann saya memang serious dgn awak. tapi kenapa awak masih curiga dengan saya lagi ? saya tahu saya tade laaa perfect mana. tapi tak cukup ke ape yg saya tunjuk dekat awak selama neyh ? saya mengaku saya memang tamai kawan lelaki. tapi itu sekadar kawan sahaja. awak faham tak ? saya sayang awak. saya rinduu kan awak. bukan org laen. tapi kalau awak rase saya yang slah jugak. awak lepas kan laa saya. saya tahu saya tak mampu jadik yang terbaek untuk awak.

Tuesday, October 26, 2010

see, i am back as normal.

pwas , i am back to normal . i likeee okayh ! jgn pk aku regret sgttttt. aku smoking balek. so kaw tapayah nak kesah. pasni aku saket balek lagi kaw suka kannn ? kaw rase laaaaaaaa. and aku taknak patah balek dah !

come and see

see my status on FB now. hah best takkkkkk F ?!!!!!!!!!!!

Monday, October 25, 2010

what love is ?



Love is universal. Love is not the feelings that occur when you like to be with the one that you care the most. Love can be anything.
Love is not only to someone that you like, but also to your family, friends, animals and the most important thing is love the GOD.

Please,

Love your family as you will feel happy when someone that you love asks you for a date.

Love your friends as someone that you love whisper a sweet word to you.

Love the animals as someone that you love was holding your hand when walking along the beach.

Love your GOD as you had been kissed by your love.

Do not forget to love yourself. Because without love, you will feel lost in this beautiful world.
Love can bring a lot of happiness and brighten our life. You will smiling when memorizing all the sweet moments that you spent with your loves one.

The bitter will turns into sweetest thing.


note : i love all of you :(

Thursday, October 21, 2010

you and me



you are the one who makes me laugh when you know im about to cry.
you don't have to prove to me your beautiful to strangers,
cause I've got lovin' eyes of my own.
Even if we're worlds away,i'll always be your girl and that will stay :)

notes : i am heartless now because you have stolen it :)

MAMA

Mom I’m sorry for all of the tough times I put you through ,
There are many things that I did to you that I shouldn't have .
But I think it’s about time that I say I LOVE YOU .
Mom this is coming from the heart.
And that’s the only way to start . Since I was a little girl ,
My whole life went into a whirl .
I’m sorry for all of the lies And for all the times I made you cry .
I’m sorry for all of the fights I started with you .
Mom just remember I LOVE YOU !
All of the things that I have been going through makes me realize what you say is true .

Mom my whole life is on lockdown ,
Everyday I walk with a frown .
I just want to be free and live my life the way it used to be .

Mom I’m happy you are there to help me through life and that is true.
I don’t have to think twice.
Mom my whole life went down the drain ever since I went to court and went through all of that pain .
I wish I could go back and walk through life on different tracks .
Freedom doesn’t come free especially for me ,
I have committed many sins ,
But I have to stay strong .
in my life I haven’t seen many grins ,
But I'll be strong no matter how long .
I still have a lot to learn ,
No matter how much my heart burns .

Mom I’m sorry for all of the fights especially the ones that lasted all night .
My life is surrounded by a shell ,
There are not many things I can do .
I don’t know if you can tell .
But I’m not taking it very well .
Mom I just want to tell you , That I’m sorry for all the hell I put you through ,

And I want you to remember that I LOVE YOU!!
notes : i love you always mama and i mean it.

Monday, October 18, 2010

HAPPY BIRTHDAY


happy birthday buat korang berdua :) maaf agak lambat post dekat blog saya. hehe. takpe kann ? asalkan taruk jugak gambar korang.
atas : Siti Nur Hafizah
bawah : Farhan Fazari.

sad gile , dengar budak budak 4KA3 buat reunion tak ajak aku :( nak nangesss dow :( sampai hati korang lupa kat aku ! :(

farhan, thanx sebab engat dekat kawan you yang sorg neyhhh.

I am Me


I like the way I are actually. I’m not the other person. I’m Syahnafiza Binti Yaacob and I’m proud to be my self. I have many wonderful friends that blow each of my days. I’m not alone. I have you. I have them. They are the music in me. Without them, I think my life will be empty and perhaps, I will lose. Telling the truth, I don’t mind to be someone’s friend. I’m not choosing in friendship. I can be friend with anyone, anybody. As you wish for. Yes, I love making a new friendship. But, aware! I’m not easily trust on someone. This is because there’s a devil beside you dood. =,=

For sure, I hate those silly people who think they are good enough. I hate those silly people who are think they are “hot” but they are not. Those people really make me laugh out lot. Ewwwww, I hate them. Hello loser, just be what you are. Don’t be a hypocrite person. Whatever you did, I can smell that. It is what we called FAKE. Got it? LOL

Whatever happened, I’m happy with my life. I’m happy because there are certain people make me smile every day, minutes and second. How sweet they are. At least, I know, there will be a person who cares about me. Thank you guys!

And you, thanks for keep accompany me. You are now the important part in my life. I miss you. I miss you so much FZ.

Sunday, October 17, 2010

TIRED OF THE DRAMA

I'm tired of this drama. I'm about to lose my mind. saying no more pain, no more tears. I'm tired of crying every night. no more fears. I really don't wanna cry. please, no more drama in my life. I don't ever wanna hurt again. I need peace of mind. so, please let me away from all this thing. I need to do this. I'm tired of this drama. Being sad, angry, jealous and so ever shit of feeling. sometime, I wanna be EMOOO girl so that the people can make a judge's on me. who is the winner? who is the LOSER? however, I want to be the winner. may I? let me go. let me kill myself. let me take the poison. let me being fool by the famous one. let me be shot by a cowboy. let me be killed by a monster. shall me? nahhh, I don't ever care anymore. I can be anything. I do this because I'm really sick with this problem.


_______________________________________________________________



lets party today ! yeahhh , i am going to sunway. my bestfriends birthday :) sayanggg , happy birthday. tunggu i sampai ye sekejap lagi. sayanggg you sangat sangat syieza :) muah muah !

Friday, October 15, 2010

I DONT CARE AT ALL.

i dont care who loves me or not okayh. enough for me to have my BFF & BF. and also Mama.

TAK PERLU

tak perlu ada kawan kawan yang terbaek,
tak perlu ada kekasih yang sempurna,
tak perlu carik kasih sayang yang abadi.

SEBAB,
saya ada kawan kawan yang cukup baek dengan saya.
the VIP is Nurul Waridah , Ain Ridzuan, Sunita Supriyanto, Kylaa Saad, Effy Effi, Eqa Eqo, Zulasyriq & Wan Safiqri.
kawan kawan yang laen nak lupa saya , saya dah tak kesaa. sebab korang bukan peduli pasal saya dah kannnn ?
saya ada kekasih hati yang sudah cukup sempurna.
the VVIP is Firdaus Zainal.
lelaki laen saya tanak dah. Korang buang aku, thanx :) sebab last last aku jumpa lelaki yang lagi bagus dari korang.
kasih sayang yang abadi hanya dari mama saya.
i love you mama. die je yang betol betol ikhlas terima saya :)

Thursday, October 14, 2010

lapar kannn ?

I am starving right now ? Siapa sanggup masak ntok saya ? Meggi pown boleh laa. Tak boleh tdo lagi ni :(

Wednesday, October 13, 2010

a million sorry

sorry for what I did.
sorry for what I said.
sorry for what I hurt you.
sorry for all my mistake.
sorry for my rude words.
sorry for being that way.
sorry for make you cry last night.
sorry for being harsh.

SORRY FOR EVERYTHING



but deeply in my heart, i love you so much.
i hope you understand :(

Tuesday, October 12, 2010

for ?

*sapa cakap aku tak sayang ? sapa cakap aku tak rinduuu ?*

hanya aku yang mengerti perasaan aku.
korang ape tahu.

Saturday, October 09, 2010

*hmmmmmmm

*Kenapa aku yang kena jaga hati org hah?
ade ker org nk jage hati and perasaan aku!
Kenapa skrg nie aku cepat tersentap dgn org?
kenapa skrg nie aku sering bermasalah?
kenapa mesti aku alami bnda mcm nie?
Hadoi,boleh stresss aku dah nie!

__________________________________________

to : FIRDAUS ZAINAL



The best place to be on this World,
Is where my Heart is,
Right here beside You sayangg.


notes : i try to be me.

tonight.

Sejak kebelakangan ni , saya memang tade mood nak menulis. Bukak je laptop , maen game. Itu je laaa. Mukabuku , diary semua saya tgl kan. Malas nak update blog , malas nak update status. Semua gara-gara malas nak amek tahu pasal org laen and bgtahu pasal diri saya. I am tired okay ! Knowing things will be the same. Bukan mereka faham ape saya rasa , bukan saya faham ape mereka nak. And the conclusion is NO CHANGES .

Dulu saya sering mengeluh. Who is my bestfriend ? Mana mereka semua ? Kawan dua , tiga bulan then terus hilang. But now i realize. Org yg saya carik selalu ade dgn saya :) Maaf , bukan tak sedar kehadiran awak. Tp keliru dgn sikap manusia.

He is my boyfie , Firdaus Zainal. Dia laa segalanya untuk saya. Dia lah musuh , dia lah buah hati , dia jgk laa kawan baek saya. He do understand me so much. Saya saket dia jaga. Saya nak itu dia carikkan , saya nak ini dia dapatkan. Susah senang saya dia yg tahu. Dia laa tempat saya mengadu , tempat saya bermanja and dia jgk umpama bodyguard saya. Even saya gadoh teruk mcm mana pown dgn dia , dia tetap ade dgn saya.
*syg , believe me , you will always be the one i want*

by the way , tak lupa jugak buat kwn2 yg laen yg masih lg bersama dgn saya. To miraa , ejat and emir . You are the greatest friends i had. Thanx sbab always contact saya lg. Yang laen , even saya tak tulis , saya sayang korang !

Goodnight ,
xoxo

Tuesday, October 05, 2010

if you read it

tgh layan mukabuku aku suddenly terbukak myspace. then saje saje ushar. lame gile x bukak. and suddenly terbaca satu mesej dari inbox.

______________________________________________________________

haha. datang raye umah i duluu. baru i piki nk bgi ke tak kat u duit raye. haha
----------------- Original Message -----------------
From: syazathegadisHAVOC | VAWC™
Date: Sep 19, 2008 2:34 PM


kedekut la dye neyh.

----------------- Original Message -----------------
From: xxxxxxxxx.
Date: Sep 19, 2008 2:33 PM


bolee.. bole blaaah la . hahaha ;)

----------------- Original Message -----------------
From: syazathegadisHAVOC | VAWC™
Date: Sep 19, 2008 2:21 PM


nak dwet raye lebeyh ;p

----------------- Original Message -----------------
From: xxxxxxxxx
Date: Sep 19, 2008 2:15 PM


ape syarat nye ? haha

----------------- Original Message -----------------
From: syazathegadisHAVOC | VAWC™
Date: Sep 19, 2008 2:05 PM


haha ;DD oke oke.
i maafkan kesalahan u.
tp dgn syarat ;)

----------------- Original Message -----------------
From: xxxxxxxxx
Date: Sep 19, 2008 2:03 PM


i nk letak lame daaa punn. tapi i nk tnye u pasal nick name dulu. haha. tu u on9 ni yg tnye ni. haha. okok. tadi i salah eja laa dol.. syazaaaa. ;p

----------------- Original Message -----------------
From: syazathegadisHAVOC | VAWC™
Date: Sep 19, 2008 2:00 PM


i da tarok u kurt top i da pown yunk
taruk la. haha.
taruk syazaVAWC
not shaza ;p

----------------- Original Message -----------------
From: xxxxxxxxx
Date: Sep 19, 2008 1:56 PM


weheee . sygg. i nak letak u kat top fren. tapi kan tapi. display name u panjang sngat laa. so i nk pendekkan. haha.
i letak shaza vawc bole ? haha ;p


i miss her anyway.

Monday, October 04, 2010

DINNER DGN FAMILY.

Thanx mia sebab belanja kakak kaw neyh makan :D hehe dapat jugak mkn best best mlm neyh dgn mama , abah , kikie n kurnia . even lepas tuuu tbe tbe kikie jatoh dari kerusi and dapat benjol yang besarrrrr :D hahaha.
i miss my old friends :(
sorry for my past doing.

Saturday, October 02, 2010

BLACKY HAIR


anyway , rinduuu gile dekat rambut lame aku. now blacky :(

mama said , "kenape tukar kaler rambut ?"

then i was likeee , "err , kenape ? tak okayh ke ma ?"

she said "rambut before lagi okayh dari yang ini."

hmmm, should i regret it ?
nevermind laaaa. nnt nak kaler yang baru balek pown.

only one guy je yang suka dgn rambut neyh. who else kannn. my F :) for him even ape ape yang berubah dekat i , he still love me like usual and it will never change. kannn sygg kan ?

and same goes to me. eventhough you dah berambut pendek *tak panjang mcm dulu* i still sayang dekat youu deeply.