I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Monday, January 31, 2011

mimpi pelik

malam tadi mimpi pelikkkk. hahaha, bout my ex si H and my bestfriend si N :) eheee, tataw cmne boleh jadik cmni. duluuu N dgn H memang couple. aku tapenaa kenal pown sape N neyhhh. tbe tbe H neyh mintak couple. so aku pown terima je laa kann ? heee, sebab dia comel and sgt sgt sweet :) i adore him. suka pown time jumpa for the second hand. aku berani pegang tgn dia. then after dat teros declare couple.

since dah couple, aku mula laa stalker page dia. hahaha sampai skg aku suka stalker page org pownn kann., then baca baca comment *ahah duluu gila myspace* then nampak comment N cakap kenapa H sanggop buat mcmtuu sume. aku terperanjat gila. aku pown add N neyh. then talk dgn dia tanya sumee. lucky N neyhh okayh. dia kata tape, nak buat cmne. H sayang aku. die suruh aku go on dgn H. okayhh aku pown go on laa. then aku and N jadik bestfriend. pape prob aku share dgn N, same goes to N.

tapi tataw asal mlm tadi aku mimpi N dgn H ade dlm mimpi aku. aku jumpa H aku teros syg H balek. hahaha, sayang cuma dalam mimpi je ye ? gf H, neyhhh sume mainan mimpi. bukan betol. tapi kann H nak couple dgn N balek. time tuu dorg depan rumah aku. tataw cmne ade depan rumah. N demam, then H nak bwk N balek. siap kete myvi N kaler putih pown ada dalam mimpi aku. hahaha, kelakar gilaa gilaaa. mcm mcm bende aku buat dalam mimpi tuu nak attention dekat H. tapi H nak N jugak kann. hahaha, tapi pape pownnn. tuu sume mimpi je. aku tade pape perasaan pown. tataw laa kalau ada yg salah faham kann ?

btw N , miss you so much ! rinduu yg terlalu lama i simpan. heee, and H :) i anggap u kwn je :) not more than that. i found your id pownnn coz  i engat email u lagi. saje carik carik. tuu pown boleh jadik masalah ke ? tak faham betol laaa. tak nampak ke i tengah bahagia dengan my F :) eheee. my great guy. future i dgn dia sure terjamin wooo ! so jgn nak pk laen yeee ? :)



btw, just now zuraa call. ahah , lame tak bercakap dgn dia. rasa mcm dah bertahun. hee, meamng bertahun pown.
sejokkkk ! rasa malas je nak pergi kelas. tape laa tak payah pergi. b laa neyh kata nak amek. tapi ada je alasan dia kannnn ? so saya dowk rumahhh. tanak pergi kelas. sorry ye :)

cinta gila

saya sayang awak firdaus dah tade orang lain dah :) terima kasih banyak2 sebab selalu dengar masalah saya berkongsi masalah awak dengan saya :D awak, saya rasa bertuah sangat ada boyfriend mcm awak. entah lah saya rasa bersyukur sebab ada awak di dalam dunia ni :D



Sunday, January 30, 2011

saya nak jumpa FATIN NAZURAH

gmbr neyh jumpa kat page kak Izzah.
tape aku tanyer kak Izzah cmne nak contact
kak Beng aku.
haihhh, puas merata aku carik dia neyhh. mana nak carik lagi eyhh ? puas tanya kwn kwn dia :( teringin sgt nak jumpa kakak aku neyhh.
sya rinduuu kakak sgt sgt. she is Fatin Nazurah. yang pakai cap tuu dia laa tuu. ahah , i wish i can meet her one day. tataw mana dia pergi. cmne nak contact pown tataw laa :( seriouslyyy nak jumpa neyhhh ! KAK BENG , I MISS YOU. jumpa sekali pown cukup laaa. tolong laaa. sape sape yang kenal die tolongg laaa bg dia dekat saya balekkk :( 

sayaa sayangggggg , saya rinduuuuuuuuuuu , saya mahuuuuuuuuuuu ! 
hahaha , guess sape diaaa ?
sape lagi kalau bukan AWAKKKKKKKKKKKKKKKKKK
awak je dalam hati saya, dalam kepala saya.
orang laen ? eheee, dalam kepala and hati saya jugak. 
tapi tak sespecial awak okayhhh syg ?
i love you .

Saturday, January 29, 2011

TERHARU

saya terbaca blog awak tadi. sumpahhh terharu sgt sgt sgt. tak sangkaaaa gila. gambar saya ada. even gambar tuu lama. saya tak sangka saya pernah duduk dekat bahagian heroin awak. sumpah saya terharu sgt sgt sgt. tapi tuuu dulu kan ? time kite rapat rapat. pagi pagi selalu saya on semata mata nak borak dengan awak. sebab saya tahu awak selalu on pagi pagi je.SUMPAH SAYA TAK TIPU ! duluu kita memang rapat. since saya form 5. time time gila myspace duluuu. and kita memang tapenaa jumpa pown kann ? sampai one day tuu awal tahun last year baru laa kite jumpa. before tu kita contact through sms je kann ? ahah, and saya mintak number rumah awak sebab nak call awak. engat lagi semata mata nak ckp dengan awak saya boleh biarkan kikie maen sorg sorg sampai jatoh gigi dia berdarah. saya tak tahu awak engat lagi ke tak. 

then kita duluu memang kuat merapu kannn ? ehee, and now kita dah tak berapa nak close. maybe sebab kita dah besar kowt. dah buat haluan masing masing kan kannn ? tapi awak still gadis kesukaan saya dari duluu sampai skg. tataw kenapa saya suka sgt tgk awak. maybe sebab awak cool and ayu kowt. ahah. 

*saya rinduu zaman kita rapat rapat duluuu.

sayang, it is for you

sayang , your love for me is like the beauty of the rose , craved by everyone but only some would get it . your important in so many way and much of it you dont even know or u realise it . usually i act like a stupid git , doesnt show any way on how i am so much in love wth you , realise it sayang tht i love youu soo much !

the one who bright up my life :)


ur just everythng tht ive been searching for my whole life , u wipe my tears whn im sad , u jump in joy when im happy , u cheer me up when im moody , u just change all the bad scene to a happy ending of my life . sayang just stay with me & ill show u how our beautful story go ! sayang , i love youu wth all my heart!


dedicated it to FIRDAUS ZAINAL
i love you so much baby :)

Friday, January 28, 2011

kaki saket. terpijak kacaaaa. haihhh, tahan sorg sorg je neyhhh, tadi kuar kan pown saya yang buat sendiri. haihhh, apa laa naseb saya hari ini kannnnn ? :(

what about now ?

haihh, tolong laa. saya nak tido laa. penat neyhh. every week rasa rasa tak cukup duet terpaksa buat kerja part-time. hahaha, korang pk ape eyhh ? actually i ada catering laaa. saje buat kalau rasa rasa nak pakai duet kan. kaki dah saket sgt neyh. malam neyhh kene tido pakai selimut and tutup kipas. kalau tak memang terok nanti kaki saya.

and tataw asal malam malam saya suka stalker page org. hahaha, especially my boyfie :) memang best saket kan hati sendiri malam malam :)

hey guys, syaza nak maen game. hahaha, kerinduan dekat bandar saya laaa . goodnight !

Wednesday, January 26, 2011

morningggg peeps :)

hello world , taw takk where am i now ? syazaa dekat kolej. haihhh, should be td pagi ade kelas computer application in art & design. punyaa laa bersusah payah syaza bangun pagi tadi. pukul 7.30am dah bangun. even kelas syaza start pukul 11. sebab excited sgtt nak g kelas bangun awal, keluar pown awal. sampai kolej pownn awal laa kann. pergi lepak lepak library. maen game. yeahhh syaza suka maen game ! favourite oi ! then tgk tgk OMG ! seminit lagi pukul 11. okayh start to packing. tak jadik pergi toilet sume.

for this sem byk kelas dekat lab. awww, lepas neyhhh mesti best. tade mcm subject subject duluu yg kebanyakannye dalam kelas je. so , turn dari library naek lift, jalan g blok b. naek lift ke tingkat 6. tak toleh kiri or kanan pown. sekali bukak je lift, syazaa tgk ramai sgtt haa manusia manusia dekat luar tuuu. ehh takan salah kelas kowt. kenapa ramai. takan sem neyh ramai student amek CAAD same dgn aku kowt ? so syaza teros tutup lift turun. takotttt ! then baca laa kat tepi tuuu. ohhh sorry , terlupa, this week memang minggu registration lagi. dats why ramai sgt manusia dekat atas tuu. hahaha, so turun tataw nak pergi mana. syaza text F :) i ckp i nak balek. malas nak tguu. yelaa next kelas pukul 3. my english class. malas gila kowt. tapi dia mulaa laa touching, ckp , helmet dah bwk dua dah. so ? ape masalah dgn syaza kan ? mesti laa ada dua. tadi pagi dia hantar mak g kerja. hahaha :D tapi tape laaa. i pergi balek library stay here. sampai laa sekarang. masih tade sape lagi dengan saya. and i feel so bored right now.

anddd know what ? tadi pagi, syaza terjumpa satu buku neyhhh. title dia "7 hari di alam kubur" . errr, syaza takot nak baca. tapi tapee syaza kene baca jugak. coz confuse gilaa gilaaa. mlm tadi fb dengan kwn kwn. i asked them, " kalau kita mati nanti, kita akan teros ke syurga or neraka ke ?" then they said, "mana ada laaa. lepas mati kita akan stay dekat kubur sampai laa hari pembangkitan semula, time hari akhirat" . ohh mcm tuu ke ? i tataw pape pown. i thought mati mati je , lepas malaikat taneyr soklan tuu sume , kita teros pergi ke sana, depends syurga or neraka. rupa rupanya tak. thats why i nampak je buku neyhh i teros baca. kesian kwn kwn i, i tanyer soklan merepek tuu. i terfikir, macam mana amirul dekat sane skg. dats whyy i menanges non-stop. i takot dia terseksa. rupa rupanya tak lagi. so, he is fine. dia dowk dekat kubur dia je skg. hehehe, i tataw laa, kwn kwn i ckp. and kwn kwn i ckp, kalau i pergi kubur dia, dia boleh nmpk kita. cuma kita je tak nampak dia. yekee ? lagi teringin i nak pergi. nak dia tgk i. i nak tolongg dia. i mean tolong dia d akhirat :) even dia ex i. dia kwn i yg terbaek. too many memories between me and him :)

inside that book, tulis mcm mcm. memang buat i takot. and now ntah kenapa i mulaa rasa takot. i do too many sins :( i know. i am regret you know ! and one of my friend plak bg link of this blog, it is about AGAMA. i kan suka membaca blog, so i read it. err, it is about seksaan kita dekat akhirat if tak sembahyang, cara cara nak masok syurga, kelebihan surah al-mulk and too many things. you guys should read it. i tgh membaca. and try to improve myself, try untuk berubah. harap saya akan berubah satu hari nnt. haa kejap, and know what ? i read that blog about pintu pintu neraka dan ahli ahlinya. syaza tahu pintu neraka memang ada 7. and korang sure tahu yang pintu ke 7 pintuuu seksaan yang dasyat gilaaa. i dont know how to explain it, tapi surely korang tahu sendiri kann ? korang tahu tak ? kita neyhh, umat Nabi Muhammad akan di tempatkan di dalam pintu ke 7 ? i was surprised okayh ? kenapa kita pulak ? padal yg laen sume, ade kat pintu pertama, yg tak berapa teruk, tapi teruk jugak laa kan ? yang kita neyhh, even sembahyang, lakukan amal ibadat, kita akan di tempatkan di sana. korang tahu kenapa ? i pown tak tahu kenapa. so we need to read this. we need to prepare for our own. saya nak berubah. memang saya nak. but i need someone to support me, bantu saya. saya bukan bercakap, saya betol betol nak. saya takot sgt sgt. seriously takot sgt sgt. peeps, sementara kita ada masa untuk berubah, kita patot berubah. saya takot nnt kita semua tak sempat nak berubah. ituu je.

Tuesday, January 25, 2011

kerinduannnn tak akan menghilanggggg ! kaw selalu ku rasa. tak mampu ku menghindar. MAAFKAN AKU !

trimassss :)

thanx dekat kwn kwn yg selalu dengan saya time time saya bersedih, time time saya perlukan someone untuk support saya, suruh saya benti menanges, suruh saya try terima kenyataan, suruh saya jadik kuat. terima kasih terutama buat SURIANI ALI, ADLEE ADNAN, MUNIRA RAZMI, FAIZAL, SHEENA SABRI, QATAMUL HASMY, ZANA, ZETTY AZRA, RHEZAL RHENIDO, KECHIQ, SHUHUSNA, SITI SOLEHAH, EJAI and ramai lagi. terima kasih sebab bagi saya semangat balek.

yang pergi takan kembali. menanges mcm mana pown sume dah jadik kann. dia tetap ada dengan kita balek. cuma kenangan yg akan buat kite rinduuu mereka. saya dah terima kenyataan dia dah tade. terima kasih kwn kwn tak putus putus mendoakan untuk si dia jugak :)

lots of love from me to you guys :)

LOVE

Bagi aku , when someone , especially a guy , said 'okay couple menyusahkan' dan cuba berlagak cool , aku rasa kesian dengan lelaki itu , fikiran sempit . yeah aku mengaku memang kadang2 girls boleh jadi makhluk paling rumit untk difahami , sensitive , asyik nak menggedik , kuat jelous , dan lelaki yang selalu kena mengalah berbanding perempuan kan ? HAHA

pernah dengar tak : what all girls want is someone who want them back , i guess , entah .

so anyway , semua orang yang in love , mestilah nak bagitahu semua orang yang , okay kami sweeeet , kami pasangan bahagia , jeles lah dengan kami , macam okay-bf/gf aku lagi hot dari korang . nak cerita kisah cinta mereka dan expect semua orang yg tahu akan 'wahhh sweet gila , kenapa aku tak jadi macam tu' kan? 


the thing is , ketika bercinta , semuanya indah .. itu apa yang orang kata .

macam mana tak indah , setiap malam call , dating penuh dengan bunga bunga dan pelangi , dia lah tempat kita nak mengadu , bermanja , bercerita , dan cerita yang kecil pun boleh jadi comel , setiap sentuhan , macam ada satu power , power di antara mereka , kaum adam dan hawa .

kita rasa okay dialah everthing , dia lah segala-galanya , kita mula berangan untuk bersama dia sampai bila bila , fikirlah , berapa banyak kali kita cakap 'iloveyou-forever' , setakat ini berapa ramai lelaki? , sebab tu lah , ketika bercinta , semuanya indah .

bila sesuatu relationship tu berakhir , some people akan jatuh dgn teruk , some people akan bangun dan bangkit semula , memulakan relationship dgn manusia yg berbeza , tetapi sama .

'iloveyou forever , you the only one that i need , you are the best' sama kan ?

actually i dont know how to manipulate this topik okay , entah just suddenly nak type about this . im not pro okay , haha . about my-love-story pulak , aku dah banyak kali in love , banyak kali kecewa , banyak kali rasa rumit , banyak kali rasa indah , segala-gala . to be honest , i dont really give a damn when people said 'time bercinta semuanya indah' , plus i think it may be true .


but now , i tgh bahagia dengan F. neyh bukan hanya kata kata okayhh. memang laa before aku dah pernah byk kali bercouple. tapi tapenaa sejaoh ini, and tapenaa sebahagia ini :) it is more than word okayh. i dont know how to explain it. biaa aku and si dia yg tahu 

today ,

subject for third sem memang agak mencabar laa jugak. hahaha, tapi best tuuuu. dapat lecturer lama aku yang gila sporting. btw neyh subject aku for this sem :


  • Consumer Behaviour
  • English for Specific Purpose
  • Computer Application in Art & Design
  • Foundation in Digital Media
  • Creative Web Design
and aku pown dah plan dgn F biaa same kelas. coz ade subject kami yg sama. wahhh, bestnyaa stau kelas dgn si diaa. memang bergadoh laa hari hari kann ? eheeee.


btw today memang penat sgt sgt. maybe coz semalam kerja balek pukul 2. then pukul 8 kene bangun tdo. dah laa semalam tdo pukul 5. memang tak laa kan ? hahaha, tadi sampai je rumah, F dah bantai tdo duluu. aku tataw nak buat ape. then tbe tbe aku pown bantai join tdo sekali. hahaha. know what mama said to us "korang neyh couple paling pelik mama pernah jumpa. ade ke dating boleh tido". hahaha aku gelak je laaa. well biase laa. sweet couple memang mcmtuuu kann ?

penat sgt kowt. dari pagi kat kolej. last last setle register subject pukul 4. dengan perot tak mkn ape lagi. so, me and f pergi carik mknn kat kampung baru. sana memang heaven. memang ada tempat favourite aku kat sana. tapi takan nak pergi situ. asyik kesana je. tukar angin laa plak. makan memang banyak. dah kenyang memang best laa tdo :)

Monday, January 24, 2011

a lover's wish



As I sit here and think about you and what you and I have been though, I see that I can only love you more and more every day. You're my inspiration each and every day. You are what keeps me going when I just want to give up. You are my meaning for life and love. I love the way that you love me, in each and every touch and kiss. I wouldn't know what to do if I didn't have you. You're a girl's dream come true.

My wish for you is that you could feel all the passion and love that I carry around in my heart and soul for you. You have won my love and soul. You have gotten it all, even my heart. You make me feel like I am in heaven in the arms of an Angel. You and I have an amazing relationship, but as it goes on I wonder which is it ... friends or lovers? That is our uncertainty. We've been friends for a while and now the friendship isn't that anymore for me. I have fallen in love with you and don't know how to tell you ... tell you that I am your soul mate masquerading as your best friend. 


Love always,
Syazaaa xoxo

FOR YOU SAYANG

if i never met youu , i wouldn't like youuu .
if i didn't like youu , i wouldn't love youu .
if i didn't love youu , i wouldn't miss youu .
but i did , i do && i will !

i love youu
firdaus zainal



Sunday, January 23, 2011

in loving memory

i will keep all our memory in my mind :) i dont want to lose it, i dont want to erase it.
THANX FOR EVERYTHING :)
live in peace there baby,
AMIN :)

in memory : AMIRUL RAZAILI @ APEK
25 December 1988 - 22 January 2011

kematian

bayangkan kalau esok ajal kita pula yang tiba. apa yang telah kita tinggalkan di muka bumi ini kepada orang yang kita sayang ? apa yang telah kita bawa untuk di akhirat sana nanti. iman dan pahala yang mecukupi ? sudah cukup kah segala galanya untuk kita tempah tiket ke syurga nanti ? berdayakah aku meminta maaf mengucup tangan, dahi mama abah serta adik beradik aku tatkala jasadku sudah tidak bernyawa ? sempatkah aku merenung dan memberikan senyuman yang paling manis buat kawan kawan baik aku serta orang yang aku cintai ? Astaghfirullah. aku takut Ya Allah. aku takut berhadapan dengan kematian,
kematian yang pastinya akan dirasai oleh semua makhluk di muka bumi Allah ini. aku takut berhadapan dengan Mu Ya Allah dalam keadaan aku yang tidak bersedia. aku malu pada Mu. banyak lagi dosa ku Ya Allah. dosa ku ibarat butira butiran pasir di pantai yang tak terkira =(

bila tiba ajal aku nanti, tiada siapa yang akan dapat menghalangnya. peralatan perubatan yang canggih pun tidak mampu untuk menghalangnya. itulah yang dinamakan agungya kuasa Mu Ya Allah yang maha Pencipta dan maha Berkuasa. seperti apabila turunnya hujan ia akan memperlihatkan kepada kita tanda-tanda hujan akan turun seketika nanti, bermula dengan mendungnya awan dilangit disusuli dengan tiupan angin kemudian barulah ia akan turun membasahi bumi begitulah apabila akan tibanya ajal kita semua.

selepas kepermegian Arwah Amirul Razaili, seriously, aku byk menanges. mengenangkan apa naseb dia di sana. Ya Allah., kaw ampuni laa dosa hambamu ituuu. sesungguhnya jangka hayat beliau sekejap sahaja. kaw lapangkanlah kuburnya Ya Allah. aku amat menyayangi si dia. janganlah Engkau seksanya. setiap manusia tak lari dari kesilapan ;(

selepas pemergian Amirul, aku sentiasa takot. memikirkan giliran aku pula nnt ;( i do a lot of sins ;(

*anyway, guys, read my story dgn Arwah at axxavodoovilence.blogspot.com . thank you,

Saturday, January 22, 2011

saya relakan kepermegiaan awak. semoga awak dicucuri rahmat. saya akan sentiasa doakan kesejahteraan awak di sana. dan air mata saya tatahu bilaa akan berhenti. maafkan saya untuk segalanyaaaa. niat saya tak kesampaian. saya nak tengok awak buat kali terakhir. tapi saya terlambat :(

R.I.P
MUHAMMAD AMIRUL BIN RAZAILI

AXXARULL , you always in my mind. RIP

amirul razaili, im sorry for what i did to you before. i tahu terlalu byk slah i dekat youu. know what ? now im crying. tak sangka ape yang u cakap akhirnya jadik kenyataan. betol , akhirnya you tglkan i duluuu. i tak sempat nak tunaikan janji i dekat you. seriously, i am so so regret about it !

kite kongsi mcm mcm bende same same kannn ? kite selalu gadoh. kite selalu gelak. u cheer up my life. engat lagi tak first time kite kenal ? sampai skg i boleh engat bende neyh sume. u engat tak cmne i kacau u time i dapat numb u dulu ? i kene maki kannn sebab tak bgtaw i sape. u engat tak bile you propose i jadik gf u ? timee tuu last paper spm i. i otw nak g bus stop nak balek kl. then you text i. mcm tak percaya je you nak dekat i. kite kerja satu tempat yg same. and kite memang close sgt sgt. since that day, i memang happy sgt sgt. kite dah mcm adek beradek. dalam kete mama pown kite bergadoh. u engat lagi tak ? u kalau datang rumahhh i sure tak rumah bersepah, pc game i sume terabur. u laaa gila sgt maen game.

then pernah duluu u cakap kat i, one day you akan tglkan i. u engat takk mcm mana i menanges ? u engat tak bangun tdo je i sure tgkkkk u lama lama. i miss it. u cakap kat i lagi, i akan jadik yg terakhir. see now, memang i yg terakhir. tade yg laen dah selaen i. again , bout this , i menanges. sebab at the end of our story, i buat masalah kan ? i carik lelaki laen. kesian you. i engat lagi malam last tu, you amek i kat tempat kerja. dekat klcc. then , balek tuu atas motor u menanges. sebab ape i buat seriously it hurts you. mirul, im sorry. i taw i tak patot buat you mcmni.

and today you pergi tglkan i , mak , adek adek u, nenek u, kwn kwn kite semua. i terkejut ! i tak sangka. tak sangka mesej u contact i baru baru neyhh last mesej dari u untuk i. u cakap belajar elok elok sume. i tak sangka u. kalau i tahu , i nak pergi jumpa u. u byk tolongg i. mirul, u taw kan byk mana i syg u duluu ? u taw kan i jage u cmne ? i takkan lupekan u dari hidop i. u akan sentiasa dgn i :( i love you and i miss you mirul :(






memories part 1

comel kan kan ? my special man and friend, Ferd and Imran.

with my boo. saya nampak gemok dalam gambar ini. saya tahuuu, tapi
frds saya sukaa saya mcm ni. pelik laaa.

My cousin, wearing blue colour t shirt with his friends, Traince.

I were looking at the back. suddenly monster amek gambar secara mengejut !

Friday, January 21, 2011

for you adek :(

miraa,
kalini aku pergi tanpa kaw. you know what, it is not fun as before. swear! i miss you were right by my side. aku rindu gelak tawa dengan kaw. aku rinduuu jadik orang gila dengan kaw. aku rinduuu nak tgk kaw happy je satu malam. aku tahu, kaw takan paham ape aku rasa. kaw maybe fikir aku neyh kakak yg terok. aku tataw ape kaw anggap aku sekarang. kite masing masing buat salah. bukan aku je. kaw pown ade buat salah dengan aku. tapi ada aku berdendam dengan kaw ? kaw fikir balek. ape yang kaw pernah buat dekat aku duluuuu. aku still accept kaw sampai sekarang kann ?  kaw adek akuuu, tapi kite close. sampai orang engat kaw kawan baek aku. yurp ! aku ngakuuu, kaw one of my best ever buddy i ever had ! aku sayang kaw sgt sgt. kaw nak taw lagi tak ? aku bosan dowk rumah. dah tade dah orang nak buli buli aku. tade orang nak kacau kacau aku, nak menyakat aku, nak memekik dengan aku, then lastly, dah tade dah orang nak sepahkan bilik aku. kadang kadang tuu aku sepahkan sorang sorang then aku kemas balekkk. tade dah orang nak maen guitar untuk aku. tade dah orang nak kacau kacau barang barang aku, tade dah kawan nak melepak same same. terlalu bykkk bende weyhhhhh ! maybe kaw tak rasa sekarang. sebab ape ? sebab kaw pk kaw akan bahagia dengan si dia yang kaw ada sekarang. sampai kaw sanggop buang family kaw cmni sekali. 

Thursday, January 20, 2011

*cant wait for tonightttt !


i hate missing you

i wish I didnt have to miss you. if only you could be with me always. i know i could never be any happier. but then again, i know that the day will come when i will be able to spend my every waking moment with you. i even miss you when i am sleeping!

i love you, sayang. you are my first and my only love, and i thank you for be so kind with my heart. hopefully, soon i wont have to hate missing you.




SIAPA DIRIKU DI SISIMU

Hembusan angin bagai membawa berita
Berita yang mengecewakan ku
Apa yang terjadi bukan yang ku impikan
Namun kutabahkan hati ini

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku
Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo

ku harap suatu hari kaukan mengerti kasih
siapa diriku disisimu
pengorbananku bagai tak pernah dihargai
ia bagai angin yang berlalu

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku


Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkan aku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku dihatimu
kasih…
betapa hebatnya kau di hati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo

Wednesday, January 19, 2011

SOMETIME

sukar untuk kita meminta maaf kepada mereka yang pernah kita sakiti hatinya dan melakukan kesalahan terhadap mereka. walaupown kita sedar kita telah menyakiti hati mereka.kadang kadang kie saje jesakitkan hati mereka. puncanya, kite pown tak berapa pasti kenapa. mungkin hati kie time tuu sedang saket, maka kite secara tak sengaja menyakiti hati orang laen kerana ingin mereka rasa saket yang sama jugak.

kadang kadang kite tak sedar perbuatan kite, percakapan kite, gurauan kite dan ape ape juga yg berkaitan kite telah menyebabkan hati seseorang terluka. bg kite, it is a common thing. the way she look pown macam okayh je. tapi dalam hati siape yg tahu ? sometime jugak, kite senang je terasa dengan seseorang. padahal, semuanya berjalan seperti selalu. tapi tbe tbe je perasaan terasa tuu datang dgn sendirinya. tiba tiba je kite terasa hati dgn orang tu. even tiada apa apa yang berlaku.

kite kadang kadang takut nak mintak maaf kat orang yang telah kite buat salah. mungkin kerana ego kowt. well, we are an ordinary human being kan ? tak kira lelaki atau pompwan masing masing ada ego tersendiri. and ada jugak yg sukar nak memaafkan mereka yang telah meminta maaf kepada kita. walaupown tak laa seserius mana. di mulut kita mengatakan ya, tetapi dalam hati, kite tetap menyimpan perasaan saket hati dan rasa tidak suka.


kita semua manusia biase. tak lari dari melakukan kesilapan, tak lari dari naluri naluri kemanusiaan.tapi kadang kadang orang laen yang tak sedar. padahal dorang pown manusia biase jugak. cakap 'pleasee be matured' tapi cara dorang buat , dorang matured tak ? dorang sedar tak ape dorang cakap kat kite ? 

my ROMEO is ,

Don't leave me alone cause i can't imagine my life without your love 
I can't face life without you
Only you , i'll make it
With every step i take , i'm thinking about you
I really miss you
You are so perfect to me dear

ilyROMEO 

F, no matter what , you will alwasy be my hero, my romeo. i love you syg !

Tuesday, January 18, 2011

FRIENDS no need fight okayh ? :)



pernah tak awak bergaduh dengan kawan baik awak
sampai satu hari nanti tibe tibe kawan yang baik bertukar menjadi tak baik ? langsung tak baik. nak pandang pun rasa macam dah tak nak. apetah lagi nak bercakap dengan kawan tuu.

tiba tiba teringat satu phrase neyh "your bestfriends is your worst enemy". macam seram je kan ? ye laa, dah bestfriends tiba tiba jadik enemy pulak.

tapi itu yang sebenarnya. coz dah close sangat, kadang kadang small matter pun boleh jadik isu. padahal takde ape sangat pown. patotnya dah rapat sangat tuu laa yg lagi susah kita nak terasa kan ? tapi lagi rapat lagi senang rasanya nak terasa.

same jugak mcm bercinta. kalau tak bercinta rasa biasa, dah declare tu benda yang biasanya biasa je pown boleh jadik isu. nak gurau pown susah. cepat terasa punya pasal.

certain people tak kisah sangat pasal kawan datang dan pergi ni. tapi ada sesetengah org ni berdendam sampai nak mati. tak tahu kenapa and apa yang dorang dapat bile simpan dendam tu kan. tak rasa macam penat ke ?

biasa laa tu. dah dendam dengan kawan baik kan. mesti tak sah kalau ade stalk kawan baik kan ? mesti tak sahnya kalau tak stalk kawan baik tu 24 jam. stalk stalk, kutuk kutuk, sedapkan hati. ada je yang tak kena. tu  yang memang busuk hati lah kan ?

tapi ade jugak yang stalk stalk, tak kutuk, tapi sedih, sebab rinduuu dengan kawan dia tu. nak mintak maaf terasa ego menebal. buat apa nak mintak maaf, dia yang salah dengan aku. dan macam macam jenis keegoan yang melanda.

kalau saya ? yang dulu kini tak rapat ? entah laaa. nak buat macam mana. saya kan jenis yang berserah pada takdir je. bukan nak cakap ego. saya dah mintak maaf, dah bersedia nak berjumpa, tapi ada je alasan. last last, saya malas nak fikir dah. so, just biarkan sahaja :) yang lepas tu, lepas laa. tak perlu nak dikenang. masa yang belom nak lepas lagi ni laa perlu kita hargai kan kann ? :)

yang penting, berkawan tu biarlah ikhlas. Allah pown redha. dah redha, persahabatan tu pown insyaAllah akan diberkati. bukan macam sesetengah orang. bila rasa memerlukan, baru nak carik kawan. bile orang lain, buat macam tu kat dia, tahu pulak nak terasa kan ? padahal diri sendiri pown same je.

so awak awak dan saya , adakah kita tergolong dalam orang yang suka carik kawan untuk kepentingan diri sendiri ataupown kite berkawan sebab kita ikhlas ? selalunya kalau berkawan sebab ikhlas ni memang tak banyak problem sangat.

rasanya kita ikhlas bila kita kawan sebab nak kawan bukan sebab kita takde kawan. kita kawan sebab kita rasa selesa berkawan dan kita kawan sebab kita suka ada kawan mcm dia. tanpa niat laen seperti kita kawan sebab kawan kita tu cantik atau kaya, kawan sebab dia ramai kawan lelaki dan perempua, kwn suka belanja, kawan kita tu famous dan sebagainya. tu betol tak ikhlas.

kalau kita bergadoh sebab orang ketiga seperti, manusia ke setan bertopeng manusia ke ape, yang penting selalunya bergadoh sebab salah faham. salah faham yang sangat sukar untuk difahamkan tu la yangdimaksudkan orang ketiga. macam terkutuk kawan ke, tergunakan kawan ke, terasakan kawan ke dan sebagainya . bila dah terkantoi, tahu pulak nak rasa bersalah. padahal kononnya kutuk tanpa niat nak mengutuh tapi terkutuk sebab entah, hobi rasanya.

dan bagi saya, kalau ada kwn saya yang kutuk kawan saya, saya tak namakannya sebagai kutuk, tapi sebagai meluahkan perasaan tidak puas hati antara satu sama lain. jangan sokong kawan kita tu semata mata sebab kita ni kawan dgn dengan dia. cuba jadik kawan yang baik dengan memberi pandangan yang rasional. kadang kadang orang emosi mana pandai berfikir dengan rasional. semua nak ikot perasaan je kan ?

bila terputus tu, tak perlu nak sedih sangat. sedih tu memang la sedih. kata pown kawan. best friend forever. yang saya rasa tak perlu semua itu. kang tak forever sedih nak mati kang. so tak perlu nak bff sangat. cukup lah takat kita sedar yang dia tu penting dalam hidop kita.

kadang kadang benda yang kita tak ungkapkan tu lagi bermakna dari benda yang kita selalu ungkap. kadang kadang bende yang bermakna tu kita tak perasan pown sampai dah hilang baru terasa nak cari. nak buat mcm mana, kita neyh manusia biasa.

*anyway, i bukan nak memerli ke ape. ni ape yang i rasa. u guys jgn terasa plak. i pown ade buat salah. i tahu tuu. tapi jangan laa nak bergadoh. kite kwn kwn kann ? :) dont be so childish okayh ? kita dah besar. kita pato mintak maaf dan memaafkan satu sama laen. maaf kalau i tersalah cakap. ni bukan untuk u guys je, untuk yang laen jugak :)

would you be mine forever ? can you ?




hahaha lagi 1 bulan 23 hari lagi, genap lah setahun perhubungan saya dengan F♥ rasa rasa kali ini mampu tak bertahan setahun ?
hmmmm,
dalam hatiku berkata,

"tolong laaa biar kini kali yang terakhir dan kekal lama. sungguh penat mencari cintaa. sudah penat untuk saya kecewa lagi"

seriously weyhhh, memang dah penat couple break couple break.
tapi bagaimana kite nak kekalkan perhubungan yang harmoni ?
lagi lagi saya ini baran laen dari yang laen. kesian F♥ terpaksa melayan karenah saya yang pelbagai ragam ini.


tapi sayanggg. orang yang sudah berkahwin pown boleh bercerai berai, inikan pulak kekasih yang hanya berbulan bulan bermadu kasih.
bolehkah bertahan ? hmm, tak pasti. tapi hati ini mengharapkan si dia kebahagiann saya yang terakhir :)


untukmu sayang,
sedarkah awak bahawa saya selalu memikirkan perjalanan hubungan kita  ? sejaoh mana akan kita bawa hubungan ini. saya memohon, saya merayu, tunjukkanlah jalan kebahagiaan. bukan derita yang saya pinta. dan maafkan saya untuk segala kesilapan yang telah dan akan saya lakukan. saya terlalu menyayangi awak Firdaus Zainal. tiada yang laen selaen awak. believe me in your heart baby.

Monday, January 17, 2011

lets war !

perkara yang paling membosankan dalam hidop adalah pergadohan. bg saya, bergadoh tu sgt sgt sgt memenatkan dan membosankan dan akan menyemakkan dan menyerabutkan kepala otak. lagi lagi kalau kita bergadoh dgn org yg kite rapat atau sauang. example like family, bestfriends or maybe our own bf/gf. for sure nak buat tataw pown taleyh. mesti taw jugak sbb dah kate sygggg kann :)

itu lah kehidupan. sometimes buat macam tade pape berlaku itu lebih seronok dan menenangkan daripada mengeluarkan ape yg terbuku di dalam hati. kite luahkan lain, org tafsirkan lain. selalu macam tu. nak buat mcm mane lagi. manusiaa memang begitu.

tapi kalau simpan, pendam lama lama pown tak elok. sebabnyeee, nanti diri sendiri yg saket. betol tak ? so, buat   ape simpan lama lama. ape guna ade teman lelaki ke wanita ke or whatever laa kalau tak boleh dan tak mampu jadik tempat luahkan perasaan kan ?

kalau tak mampu nak dengar luahan perasaan emosi, sedih, luka, duka, lara, gembbire ke semua tuu, tak payah lah susah susah nak share share hati ke perasaan ke ataupown nak bercinta ni. it just wasting your time you know ! so, kalau tak mampu nak dgr, sila sign out ataupown letak jawatan. easyyy kann ? hehehe.

*saya penat laaa. org laen buat masalah tbe tbe saya pulak yg tiade mood. kesian F. b maafkan syaa. syaa pening kepala pikir. syaa taw b btol. tapi syaa tgh carik ape point mereka lagi. syaa sayang awak sayang !

BABY ROBOT ♥ MONSTER MUNCHET !


mineeee  he always gonna be mine :) love you sayang !


Sometimes at night
When I look up to the sky
I start to think of you
And then ask myself why
Why do I love you?
I think and smile
Because I know the list could run on for miles
*goodnight baby. i wish you were here right beside me.

FRIENDSHIP

love is friendship. friendship is love. if love fails, friendship should remain. for friendship is the foundation of love

My best ever friend since i were in 15. i miss you guys a lot !
you guys always in my mind. i miss our moments.
growing up together. share every sadness and happiness time.
*roza & fana*

my longest friends. since i kenal erti dunia. too many story we made. tadika was the best
ever moments. since i were in age of 5 until now :)
*au yong cui cui*

i miss you a lot. someone yg dahulunya always ade dgn i. sharing our story together.
but it just our past memory. we are going our own way now :(
*ayang gomez*

my best ever friend. having our greatest time together .
she was great. i love her till end of my life. we spent a lot of happiness day together :)
*shafirina azmi*

My boyfie with his friend and mine :) time neyh memang kite close sgt kan ?
*amal & fiera*

My lesbo partners. i miss you guys anyway. i miss our moments b :(
you are the greatest friends i ever had. you know when im pretending that i am okayh.
*bella & miraa*

*lararian*

My lesbo, she is the best ever friend.
*miraa*

gambar birthday saya :) sumpahh im touched time neyhhh.
rinduu sgt sgt kat dorang. being with them a year is more than enough. too many bad things we did together :)
*tanjung 08*

*tanjung 08*

my bestfriend time im in standard 3. we are so close gile dulu.
i bgtaw everything, bout my prob, my secret to her.
same goes to her too :)
*ness*


Sunday, January 16, 2011

JE TAIME BABY

You're always there for me through both the good times and the bad.
You're always there to laugh with, or to help me when I'm sad.

Down at the mall even though we had no money.
Laughing at anything and everything, yet none of it was funny.

Walking around the block, or watching movies all day,
We never really ran out of things to say.

We howled at the full moons, would spin at parks until we were sick,
Helping each other through both thin and thick.