I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Friday, December 31, 2010

please forgive me baby




saya nak try hidop baru dengan awak. saya tak perlukan dia. dia hanya lukakan haty saya. maafkan saya sayang. saya tahu sya bersalah. saya nak lupakan dia. awak tolong saya ye ? tolongggg laaa. saya merayu. saya tanak ingat lagi. biaa jadik kisah silam saya. saya sayang awak. saya try sayang awak mcm mana saya sayang awak dahulu. duluu semua orang jelez tgk kite kann ? tak pernah pisah. mana ada awak, situ ada saya. mana awak pergi, saya pasti di belakang awak. saya rinduuu tuu :( saat saya saket, awak yang jaga saya. awak belikan saya makanan. awak tahu kan saya jenis kurang makanan. awak tahu je bile saya marah. awak tahu je bile saya sedih. and satu , yang paling awak suke dgr is ble saya bercakap. saya kan banyak mulut. ade je yang saya nak cakap. then kadang kadang tuu saya suka sgt gelak gelak. saya gelak , awak suka dengar jugak kann ? sebab awak cakap gelak saya pelik. and paling awak suka is , ganggu saya. awak memang nakal. awak taw saya melatah, awak suka kacau saya. sampai tersembur sembur saya. haihhhh, awak awak. and kite suka sgttt jalan jalan kan ? takesaa g mana pown asalkan jalan jalan. tade duet pown tape. asalkan dating. rinduuunya saat dahulu. kenapa saya taleyh jadik mcm dulu balek ? kenapa saya berubah ? kesiann awak. hari hari saya tengok awak menanges. hari hari saya tengok air mata awak jatoh sebab saya. duluu time mula mula couple awak tade laa gemok sgt. then lama lama couple dengan saya, awak dah maken besar kann ? saya pulak maken kurus. tapi sekarang bile tgk awak, awak dah maken kurus sayang. muka awak dah cengkung :( awak kenapa ? awak tak cukup makan ke ? sejak saya berubah awak langsung tak makan ke ? sekali lagi saya mintak maaf sebab saya abaikan awak. saya tatahu sayang, kenapa saya sedemikian rupa. sering melupakan awak, sering melukakan awak. tapi saya tak berniat. saya seakan akan dipukau. awak tolong maafkan saya. saya try berubah even susaaa sayang. saya menyesal. seriously menyesal. harap awak sudi terima saya lagi. untukkk sekian berapa kali :(

TQSM for your concern :)

maybe this is the last time i gonna think about him. seriously okayh ! it takes a lot of time and a lot of courage to stop thinking about him . why is it so hard for me to forget him ? i dont have the answer right now.

maaf gambar dari webcam tanpa editan :D

saya tatahu kenapa susah sgt saya nak lupakan awak. tapi memandangkan awak seperti tak mengendahkan saya dan tak memerlukansaya lagi, saya akn pergi dari awak :( but seriously i will be missing you so much Farhan. you light up my life. i dont know how u remove me in your life. i am not as strong as you. saya mempunyai hati yang sangat senang untuk dilukakan. btw, terima kasih sebab sudi kwn dgn saya selama ini and terima kasih juga sebab melukakan hati saya akhirnya. saya harap saya takan jumpa awak dah selepas ini and tanak jumpa awak dah. saya terluka. apa awak tahu ? awak biarkan saya tertanya tanya. and at last saya mungkin akan kembali pulih semula. our memory are unforgettable moment i had. yeahhh i memang sayang you. tapi .......
everything never gonna be the same. and saya takan repeat the same mistake again. saya rinduuu saat awak rapat dengan saya.

terima kasih. 
kebahagiaan . silaaaa datang semulaa. saya tak sanggop hidop dengan penoh penderitaan. 

im hurts.

kekecewaan ? ye , itu yang aku rasa. aku terlalu kecewa. aku tipu diri aku sendiri. aku terlalu pk kan hati org laen. sampai hati aku, aku biarkan. and last last, aku jugak yang merana. air mata neyh non-stop turunnnn. ya allah, kenapa naseb aku begini rupa ? kenapa takdir aku tak sebahagia org laen ? kenapa aku yang merasa pedih nehh sume. aku menyesal kenal dia, aku menyesal ade perasaan sebegini. aku benci ! aku benci !tak cukup ke saket yg aku dapat selama neyhhh ? bilakah semua ini akan berakhir ? aku tak sanggop. sungguh aku terseksa.


awak , tolonggg faham keadaan saya buat satu kali ini :( saya terlalu kecewa.

luahan hatiku :(

macam mana perasaan seseorang bile kecewa ? macam mana perasaan seseorang bile dia menanges tapi masih mampu tersenyum. 

aku ? sape pedulik haty aku. semua nak ikot cakap dorang je. cakap aku, hati aku, perasaan aku ? tade sape pedulik. asalkan dorang puas, dorang happy dah cukup. aku je yang tahan perasaan aku. aku je yang tahu ape aku rasa. korang tapayah amek pedulik. aku je yang menanges dalam haty aku. aku yang terluka, aku yang kecewa.


Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia


Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu


Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

Thursday, December 30, 2010

his wedding :( aku plak yang sedih.


 


finally, he is married with her. am i need to cry or what ? i dont know. too many things me and him going through before. happy wedding day Alan & Adlina. wish the best and lots of happiness for you. aku tak layak untuk kaw kan ? hahaha, whatever it is, what i feel is my own personal. nobody know bout it.

*maybe im a bit sad. yalaaa, he is the one who i ever 
love with all my heart. but wtv it is. it is my past story.

Wednesday, December 29, 2010

dedicated to both of you.

aku keliru, aku buntu. aku tak tahu. and aku tak mahu amek tahu dah. kaw dan kaw , bagi aku keduanya sempurna. masing masing ada kebolehan masing masing. cuma aku yang bodoh. aku yang bodoh membuat cara begini. maafkan aku. biar aku yang pergi. biar aku yang hilang. and aku takan kembali dah.

SECOND CHANCE PLEASEEEEEE


long ago.
i knew you.
and every memory i shared with you.

and how painful sometimes it is to remember.
every word, every day, every time.
i was with you

and how close i felt to something special.
something deep inside
you were a part of me.
you had a part of my soul, my heart, my mind.

and how every day i got up 'cause of you.
and everyday i couldn't wait to see you.

and how i regret those days i kept my silence.
and how i wish i would have said something.
said anything, to make you understand.

and then we left.
we stopped talking.
it was my fault. it was.

and how i wish i could change that.

and how sometimes late at night, i can't fall asleep.
cause i wish you were here.
and how i wrap myself so closely with that blanket you used.

just to remember.
just to feel something to feel a part of you.

and how sometimes i lay lavishing myself in tears.
Waiting. Longing. Yearning.
to feel your touch.

just to be with you.
just to hold you.
just to kiss you.....once.

and how some mornings i wake up reaching out for you.
but you're not there.
and sometimes i imagine that you care.
and how once in a while i fantasize we'll talk once again.

and how i wish i could take my second chance:(
to be near you.
COMMITMENT doesnt mean sticking to one person forever, it means keeping a relation with someone even though you have lots of options.

by : Wan Safiqri


last word for you :(

saya penat menanges. saya penat tahan saket. saya penat menderita. cukup laaaa ape jadik. saya tahu segalanya salah saya. saya tahu saya yang patot dipersalahkan. saya permaenkan awak. saya kecewa kan awak. saya buat awak menages. tapi awak tahu tak ? sedang awak menages saya turut menanges ? awak pernah tahu ? saya tahu, awak masih sayangkan saya. and masih perlukan saya. tapi saya tak mampu penuhi permintaan awak sayanggg. daripada saya biaa kan awak kecewa, saya rela awak pergi dari hidop saya. even saya terlalu sayangkannn awak sepenuh hati saya. mana mungkin saya dapat lelaki sebaek awak selepas ini. mana mungkin saya jumpa lelaki seperti awak. awak berjaya mengubah hidop saya. tapi saya yang hancurkan segalanya. saya yang rosak kan impian kite kan ? segalanya tak mungkin jadik kenyataan. saya kecewa. kecewa sebab hancurkan segalanya. saya bersalah. segalanya saya. tapi saya tak kan lupakan awak :( saya akan tetap sayang awak.

*maafkan saya. saya tahu awak masih persalahkan saya lagi :(

Dearly Beloved ,

I thought this was a letter i would never have to write and i hoped my tongue was something i could bite.


I have realized its just something i cannot do, here are my feelings, just a few.



First, i'm still so inlove with you, after all this time you told me the same, then left me, what a crime. time has passed, everyday you're on my mind. i can't do this friendship thing anymore, so off i go. the pain of losing you is still fresh in my brain. everyday my heart feels the pain. Will we ever be together again ? i say as i sob and mope :( as each day passes, i lose a little more hope.


i'll always LOVE you, hold these words true. don't hate me for this, this is what pain is making me do. my heart is broken in so many a part,


Do I still have a place in your heart ? :(

Sincerely,
Syaa :(
Tell him that I hate him.
Tell him that I love someone new.
Tell him that I don't need him anymore.
Tell him that he is nothing for me.
But please ,
Don't tell him that I cried when I said all that.
i miss him much mire. im sorry. its my mistake baby :(

Tuesday, December 28, 2010


Make new friends, but keep old friends.
One is silver, the other is gold.
All of them are just like jewels.
Age will mellow and refine them.

Monday, December 27, 2010

saya sayang awak, saya rindukan awak. tapi awak tak pernah nak faham . 
Jangan pernah berubah - ST12 :(

My Favourite

Mc Donald :)  
Subway
yeahhh my favourite okayhhhh. Setiap minggu wajib dapat makan makanan neyhh. hahaha dulu lagi teruk. hari hari nak makan. tak dapat asyik nak mengamok. tapi now dah dapat control. coz of what ? coz syazaa dah tade duet. hahaha :D kesiannn kan. tgu awal bulan balek. tgu duet masok. Double Cheese Burger & Apple Pie, wait for me okayhh ? tgu syazaa dah kaya :D Meatball Marinara , i miss you a lot ! lame sgt tak mkn awak.
yeahhhh , this is what i do when im boring. hehehe. so what should i do, open my laptop, open my webcam then start to record movie and snapping picture. syazaaaa memang mcm ni.

anyway, last night gile bapak penat. kenapa ? haihhhhhhhhhhhhhh, ade laaaa.

Friday, December 24, 2010

FADE UP !

serabotttttttttttttt nak mati. tolong laaa faham sikit. aku tak faham dengan diri kaw ! kaw bwat aku berubah. aku rinduu hidop lama aku. kaw ape faham ? kaw tak faham pape okayh. bile aku ajak, macam macam alasan kaw. bende takan jadik cmni kalau kaw follow aku harituuu. 

Thursday, December 23, 2010

sometime i wish ,


sometimes i wish my life is easier than easy.
sometimes i wish i could forget things easily.
sometimes i wish i have a better life.
sometimes i wish the options i have are easy to choose.
sometimes i wish im not sad.
sometimes i wish i could undo things i've done.
sometimes i wish every decisions i've made lead me to somewhere good.


You can’t change the past. You can rewrite it for your own convenience, you can retell it so it sounds better, feels better, seems better. But you can’t change the events. Telling them it didn’t happen won’t change the fact you did it. For that matter, you can’t change the future. All you can change is here and now. That’s why people are always banging on about living in the moment because that’s the only thing you have control over.

much love,
syaza yaacob

F, i love you.

i am happy with you. thanx for always being here with me. i wont ever forget our memory F. you are my life, my new life. i love you. and i do adore youuuuuuuuuu <3 do take care okayhh. i tataw kenapa tbe tbe jadik syg sgt sgt kat you. you care bout me much. i like that type of person. i will be missing you syg. so do take care of your self. again, i love you !

sincerely with all my heart and soul, Syaza Jacob

Wednesday, December 22, 2010

saya perlukan jawapan.

seriously saya tak faham dengan perasaan saya sendiri.
entah kenapa segalanya berubah.
saya keliru, saya tak tahu kenapa ini semua berlaku.
saya tak mengerti ini semua.
kenapa segalanya cepat benar berlalu ?
saya benar benar perlukan jawapan.
saya perlukan keyakinan untuk bangkit dan mencari kebahagiaan saya sendiri.
cukup laaa saya menderita dahuluuu.
awak tolong jgn jadi kan masa lampau saya berlaku sekali lagi.
saya tak sanggup :(


*i feel my life now like unperfect. please somebody :( i really need him.

out of this club

Yeah, the rulerz
ROB, Pussycats
Got some money
I'm in the club
Toss the money
Like [Incomprehensible]

Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you
Baby, let me take you out of this club
I'll make your dreams come true
Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you

I smiled enough, I flirted enough
I posed enough, got freaky enough
Took pictures enough, conversated enough
I sipped enough, I got enough

I see a cute boy chilling in some jeans and Tims
I think I like him and I just might leave this club with him
And his swagger tight, I'm feeling the tattoos on him
Make me wanna, wanna, wanna walk out with him

In the VIP like hey
Dancing with my girls like hey
Then I call him off to meet me
I couldn't resist, so sexy

DJ get on the mic, and then he said
From the front to the rear
Y'all ain't gotta go home
But you gotta get the hell up outta here

Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you
Baby, let me take you out of this club
I'll make your dreams come true
Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you

I drank enough, I danced enough
I partied enough, I sweated enough
I stuttered enough, I flossed enough
I snapped enough, two step enough

Now I want this awesome woman up in this club
And I like her and I wanna leave this club with her
Ever since the mama broke it down to the floor
(From: http://www.elyrics.net/read/p/pussycat-dolls-lyrics/out-of-this-club-lyrics.html)
I say she ready, she ready, she ready to go, to go

And then I got behind her like hey
She pushed it on me like hey
And she ain't scared to get dirty
Even though she's so purdy

DJ get on the mic
And give us head from the front to the rear
Y'all ain't gotta go home
But you gotta get the hell up outta here

Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you
Baby, let me take you out of this club
I'll make your dreams come true
Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you

If you ain't got no money
Take your broke ass home
And if you ain't got no money
Then you gon' be all alone

They call me Mister Jones, aka Polow Da Don
Aka Mister Patron aka Mister Put On
Yeah, this star right here, something new
I wanna cut you girl, like DJ Clue
Make love to ya, hold up, where the bartender?

Get the girl a drink, give her what she want
I ain't ask you, just acting like I'm drunk
And it works every time, ain't nothing wrong with me
And now your girl going home with me

Baby, won't you take me out of this club
I wanna be with you
Baby, let me take you out of this club
I'll make your dreams come true

Baby, won't you take me out of this club?
I wanna be with you
Baby, let me take you out of this club?
I'll make your dreams come true

ROB, ROB, ROB
PCD, PCD, PCD


*yeah i really like it. got meaning there okayh . hehehe. what is it ? only certain people know bout it.

Tuesday, December 21, 2010

examination for second sem.

great time is over :) final is just around the corner . soto effy, jom start discussion next week. hahaha :D

can we fight again baby ? i miss it.


where are you now ? i miss you. i miss the way we keep fighting. i miss the way you talk to me rudely. i miss the way you hold me back. where are you when i really really need you ? im the one who changing or it is you baby ? you dont know how much i care bout you. i think you really dont care bout me anymore. i miss you. pretty fucking missing you so much fz. i need you. bukan org laen yg i nak kan skg neyh. but now the problem is, other people plak yg alwasy accompany me when im alone. its not you ! whyyyy ? i had a nightmare last night. i text you but where are you ? u langsung tak pedulik kan i.

Monday, December 20, 2010

random .

rinduuuuuuuuuuuu rinduuuuuuuuu serinduuuuuuuu rinduuuuu nyaaaaaaaaa ~

haha ape motif i wrote this kind of word ? haihhh. i dont have the answer. i miss him. yeah i miss him a lot ! miss yang boleh bwat i nanges. miss yang boleh bwat i jadik keruan. hahaha. i love you baby, yes i do. nothing could change it. i do adoreee you. kan b kannnn ? i syg u bagai nak rak. u taw kan ?

*harap maklum gambar memang tade motif dengan tajuk*
somebody pls help me ? anyoene ? tolong bgtaw kat dye saya suka dekat dye, saya sayang kat dye, saya rinduuu dye yg teramat ! could anyone ? just one . eheeee. loving you syggg. tolong faham ayat i neyhhh.

death

Sediakah aku untuk berhadapan dengan sakitnya kematian?

Bayangkan kalau esok ajal kita pula yang tiba.Apa yang telah kita tinggalkan di muka bumi ini kepada orang yang kita sayang? Apa yang telah kita bawa untuk di akhirat sana nanti.Iman dan pahala yang mecukupi?
Sudah cukup kah segala galanya untuk kita tempah tiket ke syurga nanti?? Berdayakah aku meminta maaf mengucup tangah, dahi mama abah serta adik beradik aku tatkala jasadku sudah tidak bernyawa? Sempatkah aku merenung dan memberikan senyuman yang  paling manis buat kawan kawan baik aku serta orang yang aku cintai? Astaghfirullah.Aku takut Ya Allah.Aku takut berhadapan dengan kematian,  kematian yang pastinya akan dirasai oleh semua makhluk di muka bumi Allah swt ini.Aku takut berhadapan dengan Mu Ya Allah dalam keadaan aku yang tidak bersedia. Aku malu pada Mu. Banyak lagi dosa ku Ya Allah.Dosa ku ibarat butira butiran pasir di pantai yang tak terkira =(

Bila tiba ajal aku nanti, tiada siapa yang akan dapat menghalangnya.Peralatan perubatan yang canggih pun tidak mampu untuk menghalangnya. Itulah yang dinamakan agungya kuasa Mu Ya Allah yang maha Pencipta dan maha Berkuasa. Seperti apabila turunnya hujan ia akan memperlihatkan kepada kita tanda-tanda hujan akan turun seketika nanti, bermula dengan mendungnya awan dilangit disusuli dengan tiupan angin kemudian barulah ia  akan turun membasahi bumi begitulah apabila akan tibanya ajal kita semua.

barneyh and friends.

i love you
you love me
were a happy family
with a great big hug
and a kiss from me 2 you
wont you say you love me 2
i love you
you love me
we are friends like friends should be with a great big hug and
a kiss from me 2 you
wont you say you love me :)



yeah my favourite song. selalu nyanyi dengan kikie. hahaha, ini lirik lagu kikie :-

i ye u
u ye me
we are hepi a-e-i
we a he  hak
n a ki fom ye yu u
wo u say u ye me too :)

haha comel kannnn ? tgk laa adek sape.

Wednesday, December 15, 2010

days without you FZ :)

without you my days are "Sadday, Moanday, Tearsday, Wasteday, Thirstday,  Fightday, and Shatterday"

so please dont ever leave me okayh Firdaus Zainal. ilysm !

friends are forever. dedicated to my friend.

Sometimes in life, you will find a special friend who are someone who changes your life by being a part of it. Someone who makes you laugh until you can't stop. someone who makes you believe that there really is good in the world. Someone who convinces you that there is an unlocked door just waiting for you to open it. This is forever friendship...

When you're down, and the world seems dark and empty, your forever friends lifts you up in spirit and make that dark and empty world suddenly seem bright and full. Your forever friend gets you through the hard times, the sad times, and the confused times. If you turn and walk across, your forever friend follows. If you lose your way, your forever friend holds your hand and tells you that
everything is going to be okay. And if you find such a friend, you will feel happy and complete, because you need not worry. You have a forever friend for life, and forever has no end.


Tuesday, December 14, 2010

great time spent together :)

yeahhh just returned from pavi. semalam aku bwat kerja part-time dengan effy, ami and mia at the royal lake club. hahaha dont know where is it? dont ask me where is it okayh. it doesnt too imporatnt for you guys to know bout it.  

starting from yesterday story. last night ami and effy rumahh overnight kat rumah aku. after habes je kerja, effy, ami, mia and i pusing pusing kl. night life kononnnn. hahaha :D dah lame kot tak buat kerja lama. firstly, we drive to Changkat. ingat malam ni nak lepak dekat reggae bar. but cancel. too many people there. and aku pown bukan boleh tgk crowded sgt. after that we planned nak pergi BB park plak. sanggup berjalan kaki meredah sampai sampai je dah tutup. aku dah inform dorg awal awal dah. BB park sure dah tutup. tak percaya. so last last jalan jalan dekat BB. too many people too. you know je laa kan BB tuu cmne at midnight. i and effy walk behind mia and ami. hahaha so ramai je laa orgg kacau kacau. hahaha. aku and effy baut lawak je malam tadi.
then rase rase dah boring we drive to Jalan Dorai. haihhh, again. semua dah tutup. we dont know where else we want to go. so saje je laa pusing pusing Jalan Sultan Ismail. OMG ! its like hell. hahaha. u can see too many bitches there.


lastly rase rase dah memang boring teramat, kitorang nak balek rumah terus. then suddenly muncul idea. malam neyh nak makan mcDonald ramai ramai kat rumah. so pergi mcDonald beli ape yg kami rase kami nak makan then terus balek. sampai rumah terus makan sambil tgk movie SUPERBAD. hahaha. aku dapat bertahan sekejap je. then dah terlelap. sedar sedar effy dah kejut bangun masok bilik tdo. aku bangun pown tgk mia and ami dah tdo. siap berdengkur lagi mia tuu. kesian ami dapat gf macam mia. hahaha :D 

then today story, aku and effy teman mia and ami g tempat kerja dorg dekat uniqlo. dorg nak amek cek dorg. tapi tak dapat. then rase lapar gileeeee. yelaa pagi tadi semua tak makan dekat rumah. mama tak masak pape. so lunch dekat subway. yeahhh i loveeeeeeeeeeeee subway. memang favourite aku selaen mcDonald. aku and effy makan Meatball Marinara. mia makan ape tah aku dah lupa. and ami makan Spicy Italian. then after that kitorang g window shopping. kat mana lagi dekat Pavillion :) 


welcome to pavilion guys

me, effy and mia. yeahhh before window shopping. hahaha

inside the pavi.
effy and me. decoration there pretty awesome okayh !




*we went to Cotton on, Forever 21, Calvin & Keith, Roxy and many moressss :)

Monday, December 13, 2010

i am normal back again.

no more headache, no more fever. i am free now. rasa cergas je even ade laa sengau sengau sikit sikit. fz janji nak bwk g clinic. last last dye bangun lambat. memang taklaa syazaa g clinic kann ?
haihhhhhhhh, mengeluh panjang je aku mampu. tapi tape laaa. aku dah rasa okayhhh sikit. so boleh kerja part time harini. i need moneyyyyyyyyy :)

Sunday, December 12, 2010

fever :(

i need you badly now. pleasee pleasee. can you understand me ? i want you to take care of me while i am sick now. nobody care bout me. i know that you are the only one who care bout me now. pleasee baby please. please come and see me at my home. i cant take it. i feel like i am dying. i feel so bad today. i want you by my side. i just need you right now FZ ! cant you get it ?

*i want you always right here by my side syg*
btw my fever come again tonight.
i hate it okayh !

please please

fever , please go away ! im begging you. too many things i need to do by this week. i feel bad when i am in this way. pleaseee fever , pleaseeeee go ! i dont need you :(

Saturday, December 11, 2010

missyou baby .

missing you badly fz. yeah all i wanted is just you. thanx for standing by myside for this long. i gotta admit he got my attention. the bottom line is HIM ! im all him, and he is mine forever and ever.

even though sometime i had been really harsh, grumpy and impatient, u still being with me until these day. you has been very really patient with me and i thanks him for that. but i hope you will just bare with this attitude of mine okayh baby ?

iloveyou sygg. yes i do. i still hold our promise.
9 months we being together and im still keep counting on it bie ! :)

SYZFRDS means a lot in my life baby.


temporary away for a while .

im away for a while okayh. malas laa nak update blog pakai pc rumah aku neyhh. laptop dekat fz. so terpaksa tgu laptop baru aku continue blogging eyhhh ? pc rumah neyhh slow nak mampuihhh ! hahaha :D

andd to fazrin afifah, sorry. yg awak tag saya nnt saya bwat okayhh ? coz gambar gambar saya dekat laptop saya. pc neyhh dah format so sume gambar dah tade.

Thursday, December 09, 2010

我只知道。

我想念他 们。谁错过极。疯狂的嫉妒,当我看到他们 的照片与其他人。我知道我有罪。但他们不知道,我仍然爱自己的国家,仍然需要他们。

This is especially for you baby:

Who knows where the road will lead us
Only a fool would say,
But if you let me love you
I'm sure to love you all the way.

Wednesday, December 08, 2010

best girl ever :)

Effy, Eqa, Miraa, Fiera, Kyla & Ain
selaen FZ, i do love my girls so muchh ! they bright up my life. hahaha tempat aku nak share my thoughts and problem.

Effy & Eqa. start second sem baru rapat. i kenal effy from facebook. tak sangke same course dekat klmu. nak mengutuk ke ape memang kat dorg berdua, hahaha. even i tua setahun dari dorgg, dorg gile matured okayh. tak macam i. hahaha.

Miraa & Fiera. both are siblings. i knew them since i were in form 3. zaman kegemilangan myspace. hahaha :D until now kitorang still rapat. miraa memang faham aku. ape jadik kat aku dye je tahu, she is my best friends okayh ! fieraa too :) after miraa g uitm aku selalu lepak dgn dye je laaa. memang sygg gile gile kat dorg neyhh,

Kyla & Ain, neyh kawan i dari sem 1. duluu group kitorang ramai. tapi masing masing dah pecah. and ade yg perangai tak leyh blah tuu kami tinggalkan dorg. lepak dgn dorgg pown best. hari jumaat hari favourite. know why ? harituu je kitorang kwar ramai ramai g shopping or lepak lepak.

heee, for now 6 of them are my closest friends. 

Tuesday, December 07, 2010

mid valley with Fazrin Afifah.

i have a great day today. i meet one of my best friend :) FAZRIN AFIFAH. hehe , before dah jumpa FARHANA HAZWANI (my bestfriends since form 2) and now FYFA plak.

after kelas advertising tadi aku terus gerak g mid. jumpa dekat mcD. kenapa mcD ? eheee , aku nak mkn mcD harini. lame gile tak makan makanan favourite aku. then tgh nak bwk makanan naek atas fyfa sampai, OMG ! aku terkedu. yelaa lame kowt tak jumpa., since spm aku rase. sebab spm aku tak amek kat teknik. aku menumpang sekolah laen. malas nak g kuala selangor.


kitorang lepak mkn kat atas. eheee , dye bg syaza teddy bear ! yeahh i likeeee ! dye taw laa brape gilenyer aku dgn teddy bear. coz aku memang dari dulu suke sgt teddy bear. g hostel pown mesti bawak teddy bear aku. then lepak lepak, girls talk hahaha :D snap picture kitorang gerak pusing pusing. aku belikan dye getah rambut. jenis sama cuma colour je laen. then g watson dye nak beli barang dye. she bought me losyen. haihhhh , saya neyhh dah laa bukan jenis pakai losyen punya org. tapi tape laaa. org dah bg kite amek je laa kan ?


then pusing pusing lagi. pergi Romp. tade ape yg menarik. then g Cutton on. byk gile bhai barang menarik. cam nak beli je semua. tapi firdaus dah pesan awal awal. dwet yg dye bank in kan tuu jgn kacau. haihhhh , rase cam nak kwar je. tapi tape laaa. thenn kat cutton on nampak kasut memang lawa gile. wahhhh , saya nak satu ! fyfa pown nak satu. then kitorang plan nak beli kasut yg sama. akhirnya beli jugak ! yay ade jugak barang yg same. then fyfa sempat lagi beli gelang untuk aku. same jugak. wahhhhh , bestnyer. rinduu gile zaman sekolah dgn dye. sume brg memang kalau boleh kitorang nak same. ape dye ade aku nak jugak ade. ape aku ade dye pown nak jugak. sampai satu sekolah panggil kitorang twin :)

then lepak dengan elmo my bro. el tgh break., so dapat laa lepak kejap kejap, snap picture. pukul 630 camtu kitorang balek. memang enjoy. even kejap je lepak.

anyway , duluu aku dgn dye memang ade gadoh. tataw asal. memang aku and dye langsung dah tak contact. tbe tbe dye add fb aku say sorry and aku pown approve and say sorry jugak kitorang rapat balek.

*btw dye je yg panggil aku ocha. sebab ape ? hahaha , ituu aku je yg tahu. yg laen tapayah nak tanyer tanyer okayh.,

its me ocha with her new teddy bear name , FYSHA :)

FYFA

i get my FYSHA from her.

yeahh i love her.

Crazyness of us.

Monday, December 06, 2010

Advertising Presentation

yeahhhhhhhh setle dah presentation for advertising. tadi nervous gile. u can hear my heart beat okayhhhh. alhamdulillah everything is okayh. btw thanx too Dila, Shu, Sha, Effy & Maah. even simple tapi gempak jugak poster kitorang bwat.

Effy And Syaza after presentation tadi. eheeeee, lege gile gile.

Poster group MIA bwat :)

Sunday, December 05, 2010

BBQ

penat gile. macam macam aku rase skggg. tadi aku keja. then ade sorg chef neyh bapak poyo nak mati. padahal dah laa budak baru. aku lagi lama kerja dari kaw laaa. sound aku sukati dye je. chef laen or leader dye pown tapenaa sound aku. bapak poyo nak mati laa kaw weyhhhh ! jgn engat aku takot sgt.
then rase meamng penat sgt sgt laa. aku kerja dengan saraa. memang best. rinduuuu dye gile gile.
neyhh mama bwat bbq dekat rumah. later i will upload the picture okayh. and my fz was here too. hahahaha :D

gossiping with RINA !

know what today dari pagi sampai laa ke malam neyh (now dah pukul 12.10 pagi) syazaa and rina asyik gossip gossip j through SMS. kire okayhhh laa kann ? macam macam kitorang borak. but not only that ! ade jugak angan angan rina nak carik sugar dad. Rina, tape nnt i akn usahakan. kalau tak i, eqa pownnn ade. dah ade sugar dad jgn lupa kami. kami sygg awak. kami tapernah lupa awak. kan eqa ? :)


bestttttnyerrrrrrrr . lame plak tuuuu. syaza dgn rina memang suke mengarut. tak tgk lagi fb kami. memang macam macam. hahaha :D rina , awak jgn lupa datang kelas isnin neyh pagi. kite ade discussion for our presentation. nnt jgn lupa taw ! awak kan dah pergi holiday tanpa saya. so bwk kan ole ole untok saya ye rina sygggggggggg. sygggg awak.

and one more thing. tataw kenape dekat FB tgh kecoh PATRICK & SPONGEBOB. tapi aku pownnn join sekaki. hahaha.


effyeqasyaza . hahaha , gambar lame kite kan awak sume? bile nak tukar gambar baru ?
goodnight. besok saya ade kerja part time lagi. eheeeee.