I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Thursday, August 26, 2010

no title buat hari ini.

saya bakal merindui kawan kawan saya di kolej. memandangkan esok merupakan hari terakhir kami. segalanya memberikan kenangan bwat kami. even mula mula kami x rapat. akhirnya kami semua bagaikan satu family.

kepada yang tersayang , awak sentiasa di hati saya sayang. sentiasa. merindui awak setiap masa.

saya tidak punya masa sekarang ini untuk melayan facebook atau blog saya memandangkan saya kesibukan semenjak ini. maaf laa ye ? :)

Tuesday, August 24, 2010

minggu terakhir





this week is our last week here. so lepas neyh berakhir laa sem pertama kami di KLMU :) dan bermula laa sem dua pada september nnt.
today , last day malaysian studies. ade lagi pentomen. tapi takde mane mane group dpt mengalahkan kami :D haha , biase laaa . saya kan dah jadik pelajar bertauliah sekarang.
so far , three month di sem ini , mcm mcm yang berlaku. and group saya di sem ini was the best ever group okay ! sure lepas neyh rinduu dekat dorg dorg sume. dekat lecturer kami yang gile best KECUALI MR CHOW. tapi pape pown , saya , ain , nurul and sue still dalam kelas yang sama nnt :) cuma kyla akan terpisah dari kami. weyyy , sedih neyh. kyla kwn pertama saya dari hari orientasi. di ikuti dgn nurul. then baru kenal dgn ain n sue. tuu pown dlm kelas baru laa rapat. wan , zul , nurun , kema , kom n karen tataw lagi still akan bersama or tak. weyyy , korg the best part i've ever know kat kolej korg taw !
and tadi , si rhezal rhenado tuh tegur saya. eleh tegur pown sbb nak assignment saya. ade ke patot. tapi takpe laaa. mcm neyh laa baru boleyh jadik pelajar contoh kannnnn ? :)
walau ape pown saya x akan lupa sem pertama saya dgn budak budak kelas saya. even kami kenal tapi kami jarang bertegur. kenape ye ? hmmm , ntah laa. saya tatahu. saya bukan sombong tapi tidak byk cakap mungkin ! haha.


p/s : maaf laa ye ? :)

Saturday, August 21, 2010

:D

to all my readers, i've been so damn busy and tak dapat nak update. maaf ku pinta ya ! and trimass pada yang setia kat blog saya ni. anda lah yang saya sayang :D

kesibukan saya for the last few days sampai tak cukup rest membuatkan saya tak sihat untuk beberapa hari kebelakangan ini.

sepanjang 2 minggu lepas saya sibuk menyiapkan assignment basic english yang tertangguh (sudah dihantar! :D) dan assignment malaysian studies saya yang hendak dipentaskan pada selasa lepas (17 aug) dgn persediaan terakhir. tambahan lagi dgn final exam yang semakin hampir.

assignment basic english saya dan ain orang yang pertama hantar ! wahhh , bangga gile. even kitorang maen bantai je buat. tapi okay laa. buat sendiri taw ! takde nak ciplak mane mane. and assignment malaysian studies , group saya mendapat full mark ! n merupakan group yang terbaek. x menyesal kami berlatih setiap minggu untuk mendapat markah yang betol betol memuaskan hati kami pada akhirnya.

even pada hari pementasan group kami saya sememangnya tengah demam , tapi saya laratkan jua. yelaaaa , markah untuk final exam neyh. bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian. akhirnya , saya dapat jugak ape yang saya nak.

tapi akhirnya , balik je dari kelas , suhu badan saya naek mendadak. keesokannya dan seterusnya saya tidak menghadirkan diri ke kelas. memandangkan keadaan saya yang maken teruk dan menghidapi jangkitan paru-paru.

tapi kawan kawan saya masih x lupa menghubungi saya untuk memberitahu perkembangan kolej dan bertanya khabar. thanx korang :D

and semenjak saket , saya sudah lame tidak berjumpa dgn kekasih hati saya, Firdaus Zainal. walaupun kami masih berhubung tanpa henti , hati ini masih lagi merindui dia. haihhh , kenapa laa saya lambat sgt nak sehat. x sabar nak berjumpa dgn si dia lagi !

p/s : rinduuu sgt sgt dekat awak ! :D

Friday, August 20, 2010

KENAPA YE ?

kenapa sekarang dah x mcm dahulu ye ? family saya dah laen kenape ye ? why now evrything change ?

disini saya nak luahkan apa yang terbuku dihati saya. perasaan geram , sedih , benci , meluat , rindu segalanya ada. i want things happen like before. saya rindu kisah silam saya.
first thing , saya geram dengan family saya. ini ke family ? mama dah berubah. since she married with his new man, i mean my step dad. and mama maken berubah bila dye sudah ada anak sendiri dgn dat guy. saya mengaku , saya tidak pernah membenci step dad saya. tapi sometime he is very annoying laaaa. nenek pown x berape suka dgn dye.

second thing , kenape keadaan sekarang x mcm dulu ? zaman dulu punyer puasa best sgt sgt. engat lagi time ade arwah atok. setiap hari , aku dan sepupu-sepupuku ke masjid untuk terawikh. memang best sgt kalau nak di ingatkan semula. sepupu saya semuanya jantan. tade betina langsung. ape lagi perangai pown dah mcm jantan laaa. orang semayang kita pergi maen kejar-kejar belakang masjid. dengan kawan kawan lelaki semuanya. kecik-kecik mane tahu erti malu kan ? ke bazar ramadhan. atok mesti bagi sorang RM5 beli makanan. hehe , kadang kadang simpan dwet tuh nnt jalan jalan jumpe bunga api beli :) sweet sgt kecik kecik dulu. tapi ape yang faveret time puasa dulu air slurpee dekat seven eleven tuh. perghhhhh , dapat tuh pown cukup. memang best. dulu slurpee murah then besar. x mcm sekarang. rinduuuu sgt sgt kannnn ?

thirdly , raya tahun neyh pertama kali sepupu sepupu saya tidak beraya di sini ;( sedih teramat. so mlm raya ni x meriah laa. sepupu sepupu saya yang dah besar tuu balik kampung dorg belah mak dorg. then adek aku mya plak kemungkinan besar ke singapore dan el plak kerja. haihhhhh , yang tinggal nnt sepupuku yang kecik kecik seperti izad , haziq dan adik adik aku yang masih x boleh bercakap lagi , kikie dan kurnia. sunyi laa jwbnya kan. kalau x selalu sampai ke pagi saya tgu sepupu saya balek dari takbir raya. sbb nak tahu byk mane dwet raya dorg dapat mlm tuh :)


haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,
tu je mampu saya cakap :(

Wednesday, August 11, 2010

why it's happen today ? why did he hurt me badly ? doesnt he know dat i cant stop crying right now ? doesnt he know dat im terrible hurt ? it should be the happiest day. we should spent our time. it's our 5th month together. doesnt he happy with this relationship ?

some things arent easily forgotten, nor forgiven.

F,
its our 5th month being together. too many things happen in our relation. sometimes up and sometimes down. you know kan dat i am truly loving you ? but why you make all this happen ? you tahu x yang i terlalu excited today. cant you see it from my face ? cant you read it with all my text since last night ? ohhh Gosh. maybe im the one who yang perasan. sedangkan you today ? NO MOOD ! F, im truly hurt right now. i x sangke you buat i mcm neyh.



p/s : btw, happy 5th month anniversary syg.
i do love you , but i hate you too :(

Wednesday, August 04, 2010

ntah PART 2

ntah kenape harini saya mudah teramat menanges. lihat org itu saya menanges , dgr crite ini saya menanges. haihhh , terlalu sensitif rupanya hati saya hari ini.

first story.
tadi time dekat KFC. ade seorang uncle india ni masuk. then kire kire duet dye. i dont know what he want. then dye pergi ke cashier.

uncle : saya nak beli ayam satu ketul ade x ?
cashier : ayam satu ketul takde. minimum ade dua ketul je.
uncle : dua ketul harga berapa ?
cashier : dua ketul set dgn air RM9.75. Tanpa set RM6.05 sahaja.
uncle : ohhh. so RM4 x cukup nak beli ke ? takpe laa. sorry.

saya yang melihat kejadian tuh menanges tgk uncle india tu. x sampai hati. yelaaa sampai kire kire duit syiling yang dye ade. saya panggil tapi dye x toleh kebelakang dah. tbe tbe terengat satu kesah di jalan sultan ismail. saya terlihat nenek tua jual keropok keropok. 5 bungkus RM10. siap panggil panggil org. tapi takde sape pown yang beli. saya yang x sampai hati ni pergi laa ke nenek itu. dgn tujuan untuk bersedekah. saya beli 2 bungkus je tapi dgn membayar RM10. nenek itu suruh amek lagi. saya kate tak ape. then dye nak pulangkan baki. saya tolak. dgn tidak sengaja air mata saya mengalir. kenape dia jadik begitu ? mana anak yg patot menjaga dia ketika nyawanya di hujung hujung dunia ?

second story.
saya mendapat 2 misscall dari unknowm number. kali ketiga unknown number tu call saya, saya jawab.

unknown : hello , ini syaza kawan tieqa ke ?
me : tieqa mane neyh ye ?
unknown : tieqa kwn awak yang kat fb tuh. betol ke ?
me : ohh nur atieqah. haah. kenape ye ?
unknown : ini kakak tieqa. tieqa dah takde.

(suddenly my tear drop down)

me : akak jgn maen maen kak.
unknown : betol. dye dah meninggal.
me : ble kak ? cmne boleyh jadik ?
unknown : dye excident petang tadi. sekarang ade dekat hospital

ohhh gosh. jantung saya bagai direntap. atieqah merupakan sahabat saya di fb yang terlalu rapat. eventhough saya x pernah berjumpa dgn dia lagi , saya terlalu lalu menyayangi dia. tapi rupe rupenye , unknown itu ialah atieqah. dia boleh lagi maen maen dgn gaya mcmni. saya dah pernah hilang seorang kawan satu ketika dahulu, Assyila Awing Ding. Ohh Gosh. saya terlalu merindui dia. tapi saya tahu dia telah tiada lepas 3 bulan kepemergiannya. saya engat tu hanyalah gurauan sahabat sahabat saya. saya ke rumah nya dan ibunya memberitahu yang benar bahawa dia telah tiada. dia tidak sempat dibawa ke hospital akibat apendix. menanges saya mengetahui ini semua. she was a great friend eventhough for a few months only. dia nak memeluk Islam. tetapi, her faith was already decided.

Monday, August 02, 2010

saya time muda muda dahulu :)





















haha ini saya ketika muda muda dahulu. comel kannnn ? bangga diri kejap.

Sunday, August 01, 2010

ntah

ntah tataw kenape byk je stranger yg tegur tegur aku.

first mamat myvi berambut afro. tataw ape masalah ntah. ckp dgn aku tapi aku x dgr pown. layan mp3. haha semak je.

second aunty perdana dgn anaknyer. tanyer aku mane jalan nak pergi Zoo Negara. haha , nak tergelak aku. Nombor plat KL. tapi takan tataw jalan nak pergi Zoo Negara kowt.

haihhh , ntah asal laaa hari ni kannn.