I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Monday, February 28, 2011

new song

new song in my blog :) haha favourite song, TRUE by RYAN CABRERA. i want to dedicated it to my F :) eahh this song is for you baby. i love you so muchhhh !

anyway, one week more :) cant wait. im happy woth you sayang. always ! i 

segalanya saket !

saket badan, saket kaki, saket tekak, saket kepala. semua nyaa saket. because of what ? because weekend saya, saya penuhi dgn menghabeskan masa. HAHA okayh tade laa habeskan masa kann. saya buat job jugak.

hari sabtu, saya belajar shoot gmbr org. even last last saya panggil shafirol, tolong setlekan. sebab jenis jenis gmbr semua saya tak faham. sebab saya neyh baru nak belajar pegang camera. before this tak pernah pegang, orang yg tolong amek gambar saya. sebab apa ? sebab saya budak comel. HAHA , saya tipu di situ, awak jgn jelez.

*gmbr for kyla punya assignment. but this is the best picture i think. i suka gmbr neyh.

*otw to BB from convention center.

*with my favourite cousin. heart you.


then ahad, saya busy lagi. kali ni, buat job plak. job yg dapat duit. saya pergi putrajaya. shooting drama. sbb job neyh kaki saket saket. rasa malas je nak pergi kolej tadi. tp saya try jugak pergi. nak buat cmne kan. saya kerja sebab nak simpan duet g kelas. takan dah dapat duet saya malas plak nak pergi kelas.so terpaksa laa bertungkus lumus. tapi pape pown saya salah kan ini seratus peratus. sebab bende neyh saya sakate kaki semua. sebab saya terpaksa pakai high heels. saket wooo !

*gmbr time break lama gila. then i bg i punya royal card. mereka yg maen.

*shooting

*me and aisa :D

*shooting crew

*amir gila . my best friends :)

*amir and aisa

*aisa. i love this picture. snap by amir


okayh itu entry untuk dua harini yang tak sempat saya update. sebab apa ? sebab saya bz.

Saturday, February 26, 2011

I've decided that I'm going to start treating people exactly how they treat me. Most people should be glad. Some should be very scared.

Friday, February 25, 2011

life

life is full of reasons to enjoy, to suffer, to fight, and to give up. but there's oly one reason why life is beautiful. it is when you live life by God. 

nothing lasts forever, so live it up, breath it out, laugh it off, take chances & never have regrets.



sad story,

jodoh pertemuan ajal maut ditangan tuhan . dengan siapa kita dijodohkan , bila kita akan meninggalkan dunia ini semua itu diturunkan oleh yang maha esa . 


' awak tahu tak sebelum awak dijadikan manusia , awak telah berjanji dengan ALLAH SWT bahawa awak akan terima semua yang ditentukan oleh-Nya . tentang bakal suami awak pun telah ditentukan oleh-Nya dan awak telah mempersetujuinya . baik buruk sesuatu hal , cantik atau tak seseorang itu kalau sudah ditentukan untuk awak , awak harus terima . jangan sesekali lawan takdir' 

hati aku sedikit tersentuh apabila menekan link yang syafeeqa post di facebook. tentang kemalangan yang agak tragis berlaku pada remaja lelaki belasan tahun . seorang itu meninggal ketika menerima rawatan di hospital . remaja lelaki itu bernama DZARIF ISKANDAR DZUL . aku baca blog rakan2 dia aku search di google kesah kesah arwah . dan rakan-rakan dia ade menyatakan tentang keadaan GF remaja lelaki ini . ye sangat teruk keadaan gadis itu . dia masih tak dpt terima kenyataan bahawa org yang dia sayang telah pergi untuk selama-lamanya .


mengalir air mata aku. tak dpt aku bayangkan sekiranya aku di tempat GF arwah. sedangkan bekas kekasih aku pown aku mampu mengalirkan air mata sehingga harini. apetah lagi jika bf aku sendiri. and lagi aku sedih bila aku baca ayat ayat di paper metro 'mangsa meronta dalam api'. ya allah kenapa begitu sekali dugaan yg kaw berikan.


sekiranya ini terjadi kepada aku, kuatkan lah hati aku untuk menerima ini semua. semoga arwah dzarif iskandar tenang di sana. and dgn tidak sengaja memory saya dengan arwah amirul razaili turut muncul. awak, saya tak pernah lupa untuk berhenti mendoakan kesejahteraan awak kat sana.


btw, semalam petang, tok cik saya meninggal. and pagi neyh saya akan bertolak ke ipoh. al fatihah. baru sahaja kami sekeluarga menziarahi beliau. saya dah jangka ini semua time last kami jumpa. saya dah agak. saya tatahu kenapa, saya boleh rasa bila seseorang itu tak lama . tokcik, kami sekeluarga datang besok. atok tgu kami ye ?

Thursday, February 24, 2011

AMORE

I love you and I will tell you everyday. Everyday until you forget the things that hurt. I hate the things that make you hurt. And how I wish I could take them away. If only it could be done, I'll do it for sure.


*ohh i love you so much Sunny. just you and you and you.
im belonging to you Firdaus Zainal hearts,

2 months without you

Its already 2 month i dont spend my cash to buy a new apparel.
I miss having a gaga feeling when having a new clothes.lol
Will shop till drop and head over heels on,by the time has come,im rich baby hahaha*sounds like bitches :O

Wednesday, February 23, 2011

crazy inlove


*you make my world going crazy :DD


yeah its true,
long relation period ayy?
we've been through lotsa obstacle.
trust me
its ALOT.

oh, iloveyou gilaaaaaaaa
im V happy to love you everyday.
i never felt boring about you.
we're both kinda losing some brainpart.
but it is okay.
we're suit in together arent we? :)
err tongue-tied :S
we are soooo into see eye to eye thang kan :)
we think the same thing all over.
youre my last straw baby.
no one will do and treat me like you do :))
err and he is my laughing stock :DD
haha yes indeed! he is!
he is absofuckinglutely my cup of tea.

and boyyy you've change alot
i mean your looks
remember your first time meet.
haha,

BUT YOU STILL LOOK CUTE! EVERYDAY, BABY!

iloveyou, iworshiploveyou ferd !

jgn nak SHOW OFF sgt ye ? :)

hello :) okayh post saya harini mungkin agak keterlaluan. eyhhh awak sedar tak yang awak tuuu kaum hawa ? tapayah nak belagak macam awak tuu kaum adam la kann. nak post kat fb ikot suka awak je. saya baca pown naek menyampah laaa tgk. saya pown mcm awak jugak. tp perlu ke nak bangga sgt mcm semua bende awak boleh buat ? eyhhh come on laa. lelaki baca pown sure kata 'apa jenis pompwan laa dia neyh'. fikir laa sikit. kita neyh pompwan.

haha, seriously wall post awak dekat fb neyh buat saya tergelak. nak kata awak neyh budak budak tak jugak. rasanya awak neyh baru nak hidup la. baru nak rasa dunia neyh mcm awak punya. eyhhh cuba awak tukar CIGARETTE tuuu kepada GOD, PARENTS, ke apa kee sedap gak orang laen baca. neyhh tak. nak bangga sangat dgn diri awak yang perokok tuu untuk apa ? saya tgk org laen pown merokok gak tapi tade laa sampai mcm ni sekali kann. and especially lelaki. lagi gilaa rokok, tapi tade pown nak tulis mcm awak. tuu laa saya cakap, perempuan neyhhh engat mereka neyh bagus sgt.

anyway, maaf laa ye. actually bukan awak sorg je. ramai lagi org mcm awak. tapi before this saya rasa mcm bende neyh small matter. tapi bila tgk awak pulak buat, baru tergerak hati saya nak tulis :)

anyway, saya harap awak sedar yg awak tuuu perempuan, bukan lelaki. lelaki pown tade yang buat cm ape yang awak buat neyh :) thank you.

Monday, February 21, 2011

TONGUE TWISTER part 1


Luke Luck likes lakes.
Luke's duck likes lakes.
Luke Luck licks lakes.
Luck's duck licks lakes.
Duck takes licks in lakes Luke Luck likes.
Luke Luck takes licks in lakes duck likes.


i get the idea from SHAZZ. haha she started first. then i try to find some words that is hard to say it :) anyway. this is what i get. actually byk lagi. but this is much better. thank you SHAZZ for your idea. HAHA,

SYFILY



heee :) the only one that make my world become upside down :) love you syg ! anyway, semalam petang we went to taman layang layang at selayang. actually ada byk gmbr kami. but gmbr single. tade gmbr couple. neyh gmbr dekat rumah saya. yeah , we are almost a year being each other. and bawah sekali gmbr saya pegang box SYFILY. inside there byk memory kami. HAHA, even tough tak dapat simpan tiket resit since first day being together, tapi dlm tuu a lot of memory jugak yg saya jaga .

p/s : i love you baby.

Random facts about SYAZA :)


  1. I love cats
  2. I really like to eat fish
  3. I dont really eat chicken
  4. I love sushi A LOT !
  5. I dont eat sweet things only certain thing i chose
  6. I dont drink milk.
  7. I live in a moderate life.
  8. I dont really had a close friends,hardly
  9. I dont trust anyone else,except myself
  10. I love ambient type of genre
  11. Hate is a strong word,but yeah i hate cocky people
  12. I only learn how to smile when i am 18
  13. Im hardly smile
  14. I hate when people said i look a like 18 years old girl because i Fucking 20
  15. I dont know how to talk frequently
  16. Im hardly to say hi to a new friend
  17. I really hate the fact that i had a myspace
  18. I love red so much !
  19. I like white roses only
  20. I like seeing people wearing short, mini skirt and morever coz they look absolutely CUTE !

Saturday, February 19, 2011


jgn pikir2 dlm2 sgt.
ko kene muhasabah diri
kalau x.
ko plak yang tension
ko kene profesiioonaal
sbb nti ko akan terus dpersalahn kan
knp lak?
ko nmpak x.
kdg2
point yang xmsk
akal pon
jd point besar
pasti ko teroma jeee.
tp da smpai tahap cm nie.
hmm
aku xpaham la
knp nk buat aku cmni
haihh
esk ko de kelas.
ade
jumpe aq.
bley
pkl bpe?
nti aq terang lebih detail
aq kelas smpai 12
ko?
orite la tu
aku kelas pkl3
tp aku dtg awal
pasal nk settle result 1subjek aku ni
okay pape roger aq okau
orite
dah
skarang ko buat bende yang ko ske.
thx beb
lg ko layan bley gile.
welcome
xde hal
mse aq ssh ko ade.
mse ko ssh aq de.
xkesah la
xde hal la
tu la kawan
susah senang same
same2
okayy
btw aq dpt shotlisted n9
haha
haha
congrats
welcome
nti nk layan shisha best
bgtau
haha
orite
ade flvout bru
xde hal
vanila cherry mint
hahaha
bg aku layan fav best2
haha
tu tepung
haha
okay
sbb aq ingat xsedap
tp layan la plak
haaha
haha
aku layan dota jap la
okay go man
malas g cc main kt rumah jer
haha
main ngan org gak
3:24am
okayy
Today
Imran is offline.

Friday, February 18, 2011

F for you !



do whatever you want to do okayh ? i dont care :) ye saya terbukak account awak tadi. and saya baca im awak and kwn awak yang jugak kawan saya. HAHA, greattt laa korang neyhhh. dah laa. saya malas nak cakap ape dah. saya hide relation saya and awak :) yeahh memang saya suka. kalau boleh nak tukar single teros. kalau boleh. tp kang awak menanges tak berlagu plak kang. then kalau boleh saya nak hide saya punya wallpost sume. saya tanak bg awak baca. kalau boleh laa. tapi awak boleh bukak saya punya account jugak kann ? kalau boleh saya nak tukar password fb saya. tapi malas laa even lepas ni awak dah taleyh check password saya kat yahoo mail sebab saya dah tukar dah pown password yahoo mail saya :) 

and today start dari malam tadi memang saya tak langsung mesej awak, tak langsung call awak ! GREAT BUKAN ? kalau boleh tanak langsung dah mesej awak :) 

haaa, saya suka awak add pompwan mcmtuu :) pergh terbaek dari ladang kannn ? kawan sekolah ye ? kawan sekolah yang add awak ramai ramai dalam friend request awak tuu kenapa tanak approve pulak ? sebab mereka bertudung ? mereka tak hot ? wahhh, bagusnya awak neyh. nak yang meletop je kann ? pandai awak neyhhh. 

and saya suka status awak mlm tadi :) status lepas awak borak dgn dia and dia suruh awak buat ape yg awak suka kann ? perghh ayat kasar ye syg ? HAHA, tape saya takesaa pown. lantak laa ye. awak pergi, saya tak susaa sikit pown. maybe ALLAH dah cakap awak bukan saya punya. tuu je :) and saya redha. 

and lastly, saya post ape ape dekat sini, awak jgn nak kesah plak. this is my blog where i share what i feel and my daily life here :) so ignore it kalau awak tasuke :) 

missing you ;(

my tears fall down again. but who care ? right now, i am missing him so much ! only GOD knows how much i miss him. baby, can u back to me ? can i repeat all our sweetest memory ? can u be mine back again ? can he make you alive again ?



awak, awak engat tak saya kata kat awak ape ? saya sayang awak kan ? awak pecayaa tak sampai skg saya syg awak and saya menyesal bila saya break dgn awak ? bila awak dah tade saya rase lg menyesal awak tahu ! kenapa lepas saya break dgn A saya tak carik awak balek ? saya rinduu awak. seriously saya rinduu sgt. saya engat time kita sama sama jage riezqie kat rumah lama saya. saya engat lagi awak sanggup bwk saya g kuala selangor sebab nak amek result spm saya. then kita kene tahan kan kann ? saya engat lg time saya bwk awak pergi bukit lagong. sg tuu best kan awak ? awak happy time tuu. saya engat lg time awak masok jail sebab malam new year. saya engat lg time saya merajok dgn awak sebab awak tak beli cake birthday saya. tapi last last awak carik jugak even lambat :) tp time birthday saya, satu hari saya bantai menanges sebab kita break. and saya engat lagi time bday awak saya beria ria mintak nak pakai number awak. sebab dapat call free :)

saya engat lagi time kita gadoh dalam kete, mama tgk mama gelak gelak. time tuu kita teman mama g PWTC coz ada pameran buku kat sana. then kat sana pown awak merajok plak dgn saya :( saya engat lg ayat ayat gurau kita. and bukan setakat engat. saya simpan lg sampai skg. saya simpan sebab saya tulis dekat buku semua mesej mesej kita yg best. saya engat lg mlm saya kacau awak pakai number laen/ then last last terkantoi jugak ituu saya. then awak ckp kat saya awak serious dgn saya sorg and tanak maen maen dah. saya engat lg time mlm before anniversary, saya call awak, then awak ckp 'kaw tuu future wife aku, kaw buat pape aku terajang kaw'. sweet sgt sebab awak ckp saya future wife awak.

saya engat lg time awak and kwn kwn saya ada kat rumah. mia kan demam. saya and awak pergi turun bawah carik makanan pape yg boleh masak towk mkn ramai ramai. time tu el ada and shahrul jiran saya kat rumah nenek pown ada. best kan mlm tu. even sikit tp memang puas hati. then saya engat lg awak dapat gaji awak belikan saya handphone sony ericsson. actually handphone tuu handphone awak. tp saya nak. awak bg saya and awak amek handphone saya. saya engat lagi time saya kerja kat secret recipe, awak dah benti, mlm mlm awak mesti amek saya dekat tempat kerja. awak tgu dekat depan tuu. kadang kadang awak tolong saya sekali.saya engat lg mata awak yg sepet tuu. sumpah comel sgt sgt. saya engat lagi gurau senda awak bila awak dgn abg nordin, eddy semua. happy je kan ? saya engat lg awak maen guitar depan saya even lagu tuu bukan untuk saya, thats why sampai skg sebab awak saya suka lagu ukays :) saya engat lg awak ckp lagu by UMBRELLA tuu ditujukan untuk kita. saya engat lg ape yg kita plan duluu. and saya engat lagi nama yang kita buat SHEFTINA AYEESHA :) awak suke kan nama tuu lagi lagi ayeesha :)

saya engat lg first time saya masok tempat kerja. awak tanak tegur saya sikit pown. awak buat muka lagi. saya engat lagi time mula mula awak tegur saya, awak ckp kat abd nordin yang saya neyh adek awak berdua. saya engat lagi time mlm raya, awak and khairul siap berebut nak pakai baju sama colour dgn saya :) tp esoknya awak tak pakai pown. sebab awak tade baju colour pink. saya engat lg time saya kacau awak before saya jadik hak awak. saya engat lg time awak propose saya :) saya engat lg first time saya jumpa awak. saya engat lg, duluu kita dua texchange number. awak pakai saya punya numb, saya pakai awak punya. sebab tanak ada org laen kacau. saya engat lg selalu pagi pagi saya call awak bukan awak yg angkat. tp mak yang angkat.

saya engat lg malam awak menanges depan mata saya. saya lap air mata awak :( semua salah saya. saya yang mulakan. saya yang pergi kat laki laen. padahal awak setia dgn saya. awak saje ckp awak dah ade pompwan laen, tapi sebenarnya tak. and sampai hari terakhir awak, saya gf awak yg last kannn ? :) dah tade yg laen kan  ? bodohnya saya pergi dekat org laen tapi tglkan awak.

tapi saya rasa memang ALLAH dah tentukan. awak tahu sebab ape ? DIA tanak saya kecewa terok. awak tgk laa sekarang even kita tade pape pown, saya still tiap tiap mlm memanges bila engat awak. apetah lg kalau awak bf saya, ape jadik dekat saya pown saya tatahu :( duluu time awak bgtaw saya pown hari hari saya bantai menanges sebab awak :(

awak, saya terlalu rindukan awak. saya tak puas mesej awak haritu, saya tak puas call ckp dgn awak. kenapa cepat sgt awak pergi ? dah tade sape boleh ganti awak. and bukan saya je rasa kehilangan awak. ramai lagi :(


oh oh Oh I'm missin' you
Baby I'm missin' you
ssing you
oh oh oh oh Baby I'm m i
ings'll never be the same without you...
T hWhat did I do to deserve this
, from you Oh baby God took your love fro
I didn't even get one last kis sm me He needed an angel so it seems
I need to feel you kissing me I need
I need to feel your hands all over m e to feel you holding me I need to feel your touch
living this way I need you her
Cause I miss your love so much And I can't keep on e with me Why could he take you away, from me
anding over your grave And I know I'll
It's hard for me to tell you I love you As I'm s tnever hear your voice again Why did you leave me Why couldn't you just stay
self I would've given you anything Jus
Because my world is nothin', without you Now I don't know what to do, with m yt to make you happy Just to hear you say, that you love me one last time I'd go to hell and back over and over again
there's no doubt that if I could take your pl
Just to prove to you how much I need you here There is nothing that I wouldn't do I'd cry for you I'd lie for you And ace in heaven I would die for you, yes I will I would rather give up my life Than to see tears in your eyes I can't stand to see you cry
me Why couldn't you just stay babe Because my
Cause it's hard for me to tell you I love you As I'm standing over your grave And I know I'll never hear your voice again Why did you leave world is nothin', without you Now I don't know what to do, with myself I just don't know what to do with myself I cant stand looking at those pictures on my shelf
uch it hurts to be missing you Baby Im missing you Baby Im missing yo
Knowing it was just one week ago, i stood there and took that picture There's just one thing that I wanna know Why would God want to hurt me so bad, Does He know how mu I love you oooh ohhh oh God damn it I love you Why did he take you away... from me Cause I love you so...
I miss you so much baby I just can't go on baby

and thanks towk segalanya mirul. susaa payah awak dgn saya time saya betol betol susaa dulu saya takkan lupa :( YA ALLAH ENGKAU tempatkan Amirul Razaili dikalangan org org yg beriman YA ALLAH. 

*baju raya mirul tahun ni is putih. dia dah tahu yg dia akan pergi kan ?
tp semua tak sedar.

Thursday, February 17, 2011

need some idea.

lepas satu habes satu plak yg datang. haihhh, ini laa namanya college life. tp yg ini susaa and serabut sikit. coz i kene edit gmbr i tukar background crop everything semua. kalau laa saya neyh pro macam cousin saya tape laaa. and dateline next week ? alaa madam ? kenapa kejap sgt ? :( sedih laaa. otak dah blank dah. since dari lab lagi dah blank. what should i do ? any idea ?

yeahhh, cant wait for this moment . i love you so much deeply do FIRDAUS ZAINAL. you are my heartbeat baby, trust me. i'll be waiting for you okayh ? you are the one i want to spend my whole life. seriously excited gila ! we plan everything now eventhough lama lagi. HAHA. damn, i cant describe how much you mean to me.

Wednesday, February 16, 2011

go to sleep syaza

saya tak tdo lagi. i think, whole day saya tdo. even panas coz black out pown saya still tdo tak bangun bangun. tolong laa pejam mata oi ! i need rest now ! a very good rest. lama lama macamni saket laa saya awak tahu !

btw, i miss you alot F :( i think sehari dua neyh i rasa both of us mcm laen macam je. not like before. i macam tade mood nak text you. even i try to get some mood. kenapa eyh ? you pown kadang kadang tuu buat mcm nak tanak layan message i je :( haihhh rinduuu zaman dahulu. 

i try to sleep now. even payah sgt i nak pejam mata i neyh :(

Tuesday, February 15, 2011

what if,





one day you wake up, and you can't see anything, not even a thing.
everything seems dark, you wonder, if this is just a dream?
you start to scrub your eyes, pinch your cheek, slap you face and try to sleep.
its useless. you're now realize that your eyes facing a dysfunctional. you can't see anymore. Period.
YES, you are now one of them.

THE B-L-I-N-D.

you started to cry,asking, why this thing happens?
what have you done? you started to recall, about yesterday, you tried to picture the last image you had seen, you started to miss the joyable of sight.
you beg, begging to god to give back you sight again. you cried, again. you screamed, no one's stimulate. you wanted to call someone and tell them about it, but you've failed, you forgot where did you put your cellphone and you totally forgot that youre now blind.
you gave up, you wish you were better off dead. tense made you fainted.

reborn, god loves you.

you woke up,now with your both eyes are working.
you glad, you thanked, you prayed.

the thing is, why did we seek for a help at our god only when we caught up with troubles? with something that we swore to our life,we dont want it to be happen?
THINK. Before your nightmare overcomes you. But this time, no more reborn with second chance.

kerja semalam,

im too tires now. know why ? semalam kerja. dah tiga hari berturut turut saya ada catering. penat tak penat laa. like i said before, i need some extra money. so on this week memang bz sgt. too many function for this whole week.

mlm tadi function birthday girl. baby girl. OMG ! she is so cute ! putih sgt sgt. jelez i. i thought dia malay. rupanya india. tapi nama dah melayu dah. HARSHANA. so cute little baby ! geram rasa nak cubit cubit je pipi dia. on that night tade laa bz mana pownn. enjoying. tapi rasanya wedding haritu makanan lagi best :)

then semalam ada alleycat. HAHA. okayh as a Malaysian, sure laa saya tahu kan lagu lagu top zaman dahulu. so lagu lagu alleycat pown saya tahu laaa. then nyanyi nyanyi. mama pown nyanyi sekali. then tbe tbe alleycat pandang. i thought i je yg perasannn. tapi mama and f pown perasan.tp buat bodoh je laa kan. then after dia habes show dia. i pergi store. mama and f were outside. then bila i balek kat mereka, they said, david alleycat tuu tanya mana i. erkk ? kenapa nak carik saya ?

haha, whatever , i've got his number, tapi for what kan ? HAHA we are in a different religion. and i sayang F only :)

Monday, February 14, 2011

bear in mind

i dont know why should i mad or feels devastated
i dont think its worth to blow up my anger to someone that really dont know how to appreciate.
yeah it is dedicated to my bestfriend, well not really a bestfriend before, but i admit its really warm and comfort to friends with her.

i dont know why you'd change tremendously?
hate to say that you look critically delirious right now,because of them.
them that you and i tend to hate for the whole life. its sucks that youre are now a two-face skank
congrats lah kan?


you are apart of me before

consumer behavior assignment

Selamat pagi Blogger :) im done my first assignment. which is Consumer Behavior. ohhh susah gak laa. berkali kali saya email lecturer saya tanya mcm mana nak buat ini, mcm mana nak buat itu. hoiii, payah benar ! buat serabut kepala saya neyh. and F was by my side. dia tolong tolong saya buat jugak. tolong menyemak =P HAHA tade laa. he helped me a lot ! thank you baby. saya bab bab bina ayat neyh tak rety. nak explain pown tak rety. so dia laa tolong.

then malam tadi saya tido tanpa ada gangguan. lenaa je. even tade mimpi best best. nak buat cmne takdir saya asyik mimpi buruk je. haihhhh. kalau saya mimpi buruk saya akan terjaga then tanak tdo tdo dah. but now, tengah tiada gangguan. even org gadoh dalam mimpi saya pown saya anggap that is a nightmare. sebab buat saya terkejut bangun kannn.

anyway nak siap. nak g kelas. today my clas pukul 11-2 . then kena tgu my F plak habes kelas. then petang neyh kerja. i need money right now. selagi ada kerja, saya kerja laa. tu je termampu :)

Sunday, February 13, 2011

effin bored,


today was a stupid morning ever !
im effing boring, idk what to do and obviously im not in a really good mood.
i wish there is someone here by my side to do something crazy with me so that i can feel much much more better nor someone who i can talk to and make me laugh as hard as i always do.
everyone is so busy and now im left alone here by my own in my room
while eating,
its really pathetic to be me. trust me guys !
FOOK ! it seems like i never be happier like i used to since few month ago.
oh gosh, what curse is this ? tell me tell me please im pleading.
i wanna get folded and wanna frag someone now
toodles <3

Saturday, February 12, 2011

today,

im so tired right now. btw tadi kerja. sedih tgk mama kerja. sanggup dia buat part time even tempat tuu tak sesuai for her. dia sanggop buat kerja kerja mcmtuu :( aku laa tolong mama tadi. aku tanak dia susaaa. dia buat neyh semua sebab nak carik duet :(

btw, seriously mengantok sgt sgt skggg . penat. esok pown ada kerja lagi. mama nak g kerja, aku ikot laa. nak tolong mama jugak,

confession

i try to be strong now . but its hard. i try to accept the reality, but its hurts. what else can i do ? im hoping too much ! but nothing gonna be the same as before. Mama, Abah, im sorry. i know we have a lots of problem now. but what can i do now ? im not working. im still studying. i used my own money for my expenses. i dont want to burden both of you. im so sorry :( maybe you look like im not care. but deeply, i am trying to help our family mama, abah.


and another thing, SYAZA PLEASE ACCEPT THE REALITY ! whatever happens it is not our will. DIA yang menetukan. what can we do, we just can pray to him. hidup, mati, jodoh, pertemuan, everything, HE already decided. not us. 
You may be out of my sight. but never out of my mind.

Friday, February 11, 2011

ada hikmah di sebalik apa yg terjadi

ramainya ada masalah kan . bukan aku je. sedih pulak aku dgr bila kwn aku kahwin dah ada dua anak, and now nak bercerai. paling kesian anak anak dia laa. baru berapa bulan. and aku dgr and aku baca status mereka pown aku tataw nak salahkan sape. masing masing still muda. age dekat dekat dgn aku.

harap harap laa. in the future , aku and F tak jadik mcmni dah. even aku tak rasa ape kwn aku rasa skg, tapi aku taw mesti masing masing kusut. dah hidop bersama lama kan. then jadik macam ni. harap mereka boleh perbetulkan keadaan and kesilapan mereka. fikir laa future anak anak. coz aku pernah rasa hidop mcmtuu bila parent divorce :(

and now neyh pown mcm mcm family problem jadik. kenapa ada je yg engat aku and mirul neyh anak anak bermasalah ? hey, we are not okayh ! we are truly different now. maybe duluuu je. tapi tuu dulu. maybe tak dapat terima bila mama married with someone else. tapi now, kami dah okayhh.


preety bitches


dont get too proud if you are beautifull or hot , seriously, dont . sebab kenapa , ramai lagi perempuan lawa sexy on fire dalam dunia ni , and if you are one of them , dont think that you can say or do whatever you want to anyone you want . and dont ever think that you always right and pleaseeee , if you think you are the pretiest among the pretiest , wake up ! jangan nak perasan sngt lah kan . there's nothing special about you if you are preety but hati perangai mulut bahasa macam WTF . heh remind urself can you? remind urself that just preety face means nothing and cannot bring ur any where. use ur brain pleaseee. dont be too proud .

but i dont know somehow, through my eyes , i can see everybody is special in their own way . i still do even budak tu annoyinggg gila and buat aku rasa nak bagi kaki ke , heh i still do .

EXAM & FINAL PROJECT

hoho, i have a lot of works need to do ! anyway tade laa byk mana pown kan. CONSUMER BEHAVIOR je laa kene buat. and peeps, know what, this sem tak susaa sgt pown. coz final exam nnt cuma English For Specific Purpose and Consumer Behaviour je ada. yang laen semua praktikal. i likeeeeeee !

consumer behavior saya ada assignment. about introduction. tapi nak baca panjang sgt. tulisan dia dah laa halus. tu buat saya malas nak baca tuu. then nak mencarik carik. semalam baca pown buat kepala otak saya blankk. HAHA.

like i said just now, subject laen semua praktikal. i mean for subject Foundation in Digital Media and Computer Application in Art & Design. yang ni dua tade final exam. tapi ada project. project kalau senang tape.

foundation in digital media. semalam is our fisrt class. dia dah bg project final dah. OMG ! each one ada topic laen laen. kalau senang tape. neyh payah bhai ! and saya rasa saya punya topic paling susah. saya kene buat Digital Simulation. aku pown tataw tuu ape. tapi lecturer saya explain dekat saya. saya tak rety laa explain balek kat korang cmne. tapi aku taw laa. kalau kaw orang nak tahu better search kat google. then for this, saya kene buat minimum 30 page for this topic ! OMG, im dying dow.

okayh then for Computer Application in Art & Design, memang senang laa. coz what ? coz saya memang dah tahu nak guna sikit sikit. saya memang suka bab bab graphic. photoshop dah biasa pakai. now belajar pakai Illustrator plak. yeahh ! tak sabar. then for my final project plak, saya kene buat magazine. tapi kannn, bukan saya pemalas laa. one of my senior nak bagi assignment dekat saya. it means dia nak tolong laa. wa tarak hal beb. HAHA,

so thats it. ohh terlupa. computer application in art & design should be on wednesday kann ? tapi tukar on thursday.

Thursday, February 10, 2011

hurts !

i cant stop my tears from falling down. kenapa semua jadik back again ? aku engat kita neyhh sume mcm happy family. tp ini tak. mama tgk susaaa, ada lg yg susaa kan mama ? erkk , mcm tuu kaw orang layan mama ? mama darah daging kaw orang sendiri ? ntah laa. sometime aku terasa jugak dgn ape yg terjadik.

orang laen mana tahu. maybe dorg just tgk aku happy, aku jenis enjoy, aku neyh orang yg mcm tade masalah. but they are wrong !

Wednesday, February 09, 2011

Computer Application in Art & Design class now.
haihh, im lazy to go !
bye,