I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Thursday, September 30, 2010

bye bye !

Anyway , i will change my hair colour . See the new of me by next week guy :)
bye my brown hair ! HAHA :D

Wednesday, September 29, 2010

SEX OF YOUR LAPPY .

Haaa. entry kali ni aku nak share tutorial ngan korang. korang jgn xtau. laptop pun ada jantina tau. so , nak tahu tak jantina laptop yg selalu korang hadap tiap2 hari tu jantan ke betina ?? hehehehehe korang buat je step kt bwh ni :

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu. suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya.

selamat mencube ok..

Tuesday, September 28, 2010

you know who you are !

I tend to hold grudges when people make shit to me.

mula mula buat buat macam kaw baek, while actually you are not kan kannnnn ? hey, stop being hypocrite larrrr. look into the mirror and judge yourself before you judge other people.

yess, i know that i am not perfect.
i made a lot of mistakes. do you have a problem with it ?

before speaking, glance through.
YOU AREN'T AN INCH CLOSE TO PERFECT TOO ;)



later continue. tau laa kaw rindu aku kan wahai stalker. baca baca aku punya blog then kutuk kutuk. engat aku tak taw ? macam haram *.*

FERD PLS READ THIS :) TQ

khas untuk kekasih hati saya yang jauh di mata tapi dekat di hati.


"saya nak jadi sebahagian daripada hidup awak. saya nak selalu ada di hati awak. saya nak selamanya mencintai awak. sana nak awak tak hilang dari mata saya."


awak faham tak wahai sayangku ferd :) :)





notes : saya nak berjiwang di sini sebentar. anda tak kesah kannnn ?

Sunday, September 26, 2010

143 Firdaus Zainal






the power of love is :
care loyal, honest.
b with her/him ALWAYS and FOREVER.

u oh u.
i sayang u. i cinta u.
:)
i nak jadi invisible for one day even for one week.
i want to keep my eyes on u.
yeahhhh, only u !

i nak follow bontot u.
nak tau u text dgn sape.
u ym dgn sape.
u gatal tak dgn org lain sygg ??

andddddddddddddddd,
i nak tengok u tido,
nak tengok muke u bile bangon tido.
mesti comel kan syg ?
:)

i nak tengok muka u bile :
stressstrees,

mengantok,
marah,
laparr,
HAPPY
:)

boleh tak i nak jadik invisible ni ??
i nakkan u,
boleh tak ?
i cintakan u,
terima tak?
i rindukan u!!
dengar tak ?

i wanna kiss u.
wanna hug u.
seriously,
i am melting laa my darling.
bila nampak u je,
betul ni, u je ;D

iloveyou mysweetheart.

xoxo

notes : saya perlu awak selalu.
_________________________________________________________________

wake up baby wake up.

baby , bangunlaaa . saya tunggu awak neyh.
lambatnyeeeeeeeeeeeeeeee.

syg : tuu laa laen kali awak tido lambat lagi. sepat perut muncet awak karangggg :D

credit to Cik Nana.

mane abah sekarang ye ?
kayong rase selame 19 tahun kayong ade dekat bumi neyh kayong takpernah raya dgn abah.
even once kann ?

mane abah sekarang ye ?
kadang kadang kayong tgk orang laen ade ayah kayong pown rase macam nak jugak ade abah.
abah tak teringin ke ?

hmmm , bile laaa dapat jumpa abah.
bile laaa dapat salam tgn abah.
bile laaa dapat rase kayong ade ayah kayong yang sebenarnye ?

kayongg rinduuu kan abah.

to abah : kalau kayong jumpa abah kayong nak jage abah.
nak abah tahu cmne kayong sayang abah.
even abah takpernah jage kayong selame neyh ;(

Saturday, September 25, 2010

KYLA BIRTHDAY PARTY




hehe , ini dye aktiviti yang saya nak bgtaw harituuu. syakilaa birthday celebtration. buat dekat rumah ain. okayh. mule mukle je dah kantoi. hahaha. ape laaa. tapi yang best nye kesian kylaa sbb last last kene tepung. tuu pown terpakse dgn rela hati menyerahkan diri. hehe. maaf ye kylaaa. ini je hadiah yang kami mampu bagi dekat awak !



okayh ini gambar beraya di rumah kylaa. memang lawa sgt rumah dye. and snap gambar pown best je. and apetah lagi , saya and group saya memang gile camera. sangat and know what kami sume dekat rumah ain je dekat 3 jam. haha buat ape pown tataw. amek gambar je byk.




and ini kawan saya yang gile bapak laa sengal. sunita supriyanto. tapi pape pown saya and dye yang memang excited sgt nak buat plan neyh. hehe. pagi pagi lagi dah suruh dye dtg kolej teman saya. and dyesanggop jugak dtg. hehe. sayang awakkkk sue. awak sayang saya ?




inilah kawan kawan saya yang terbaek di kolej. andd terlalu syg kan mereka. tapi by next sem saya dah tak same kelas dgn zul, wan, kyla & sue dah :( tapi cmne pown kite still lepak kannnnn ?
atas dari kiri : WAN , AIN , EQA & ZUL
bawah dari kiri : EFFY , KYLAA , SUE & SYAZA
not in picture : NUURUN & NURUL (masing masing ade hal dgn family)

notes : friends forever okayh ?
taknak gaduh gaduh mcm zul & sue.

Handphone membisu ?

awak ohhh awak,
mane awak pregi neyh ?
puas saya carik awak.
jangan laa macam ni.
kesian saya taw !
tolong laaa balek dekat sayaaaaaa




wahai encik handphone !

Thursday, September 23, 2010

saya rinduu mereka :(

FIRST STORY.
tibe-tibe je aku teringat Best Friends aku time sekolah rendah dahulu.


JULIE NASUHA/NORAZRI/ARWIN AZLAN

note in picture : AHMAD NAEM & ISMAIL

mula mula duluuu aku dgn Julie memang tak kawan langsung. Eventhough kitorang same same jadik wakil sekolah untuk olahraga, bola jaring and bola baling memang tak pernah langsung aku nak close dgn dia. tapi one day tuh, Cikgu Isa *cikgu bola baling kami* suruh kitorang berlatih same same. Macam bile ade Julie aku pown kene ade jugak. aku macam, what theeee ? hmm , lantak laaa. Sampai habes tournament bola baling aku kene jadik partner dgn julie. habes je latihan and game tuh, aku teruskan hari hari aku dekat sekolah.

Tibe tibe one day Julie cakap dia nak kwn dgn aku. and i was like, erkk , kenape dgn dia ? okayh laa. pape laaa. tapi kesian bestfriends aku, Eima. sorry lepastuu kite terus tak close sampai kaw pown pindah ke melaka :( i miss you anyway.


Julie pulak kawan dgn arwin, norazri, naem and ismail *nora and naem was in a same class with me tapi tak pernah bercakap* . so aku pown join group dorg.

and,

time dgn dorg memang too many sweetest memories happens :) agak agak korang engat aku lagi ke tak ye.


kebetulan , aku and julie neyh memang ganas, it was like we are tomboy. hehe. kami masing masing ade basikal. g lepak rumah kawan kawan lelaki pown naek basikal. pergi beraya pown naek basikal. engat lagi kitorang naek basikal ramai ramai. dgn boifren aku time tu sekali naek basikal. hahaha. Siap pakai BMX lagi. and duluuu aku and julie bukak bisness sendiri kat sekolah. kami jual kad hasil tangan kami sendiri. time tu memang kaya. byk gile kami dapat tempahan.

then time aku lepak dengan dorg semua jugak laa aku jadik nakal. cakap kat mama nak pergi study group dgn kwn-kwn *time tuu aku amek UPSR*. mama pown bg laa. memandangkan aku berkawan dgn top student *Julie, Arwin & Norazri*. padahal kitorang g maen bowling dekat Fajar. then sometime tuu kitorang berbasikal pergi Selayang semata nak maen game dekat sane :D naseb tak pernah kantoi dengan mama and naseb jugak result UPSR aku dapat bagus. Macam tak percaya. i got 4A 1B !

then time kwn dengan dorg jugak laa mama lepaskan aku keluar lepak and hang out dengan kawan-kawan. kitorang pergi One Utama maen game dekat twinkle *now tempat tuh dah tade dah* . Then g tempat kerja mama julie dekat KLGCC. maen bowling and swimming.
tapi sekejap je kan tuu semua. then since kite masok form one kite terus lost contact. korang semua sekolah dekat kepong. cuma aku and isma je dekat taman ehsan. even aku dgn isma satu sekolah kitorang pown dah tak berapa close even rumah dye sebelah rumah aku je. hmmmm, aku rinduu gile kat korang semua semua. korang pulakkkk ? :(

notes : satu hari teringat pasal memories sekolah rendah.tbe tbe teringat jugak dekat cinta monyet aku kat sana.dari darjah 3 sampai form 1 je. then buat haluan masing masing.nnt bile ade idea aku cerita pasal cinta monyet aku tuh .
________________________________________________________________


SECOND STORY.


when i was in form 2 aku tukar sekolah coz my family and i moving to Menjalara. i miss my bestfriends here. it should be BFF but semua dah berpecah. jumpa pown buat tak kenal. itu ke kawan?





FARHANA HAZWANI/NUR HAZELIN/RUSZALINDA AIRIN

mula mula kite memang laa tak kwn. yelaa aku student baru kan. korang yang datang kat tempat aku tanyer name semua. tapi kelakar. korang cakap english dgn aku. korang engat aku cina. hee, aku kan tak pakai tudung dgn rambut aku yang berkaler lagi. then lame lame aku jadik kwn korang. and kite bwat group Crazee^Nation. korang engat lagi tak ?

rinduuu sgt sgt dekat korang. ponteng KOKO pergi mid. sometime g lepak One Utama. then kadang kadang aku and rusza g lepak rumah fana , kadang kadang g lepak rumah rusza then kadang kadang aku.rumah alyn jarang sbb jaoh dekat menjalara b tuh. fana suka sgt belanja kwn kwn dye. kadang kadang dye nak umpan aku dengan rusza g rumah dye, dye offer nak belanja makan dekat spicy laa , barkath laa. tapi bukan sbb tu pown dye memang baek. ape prob aku mesti bgtaw dye.

then time form 3, mama and abah tiri aku kan gadoh, aku bgtaw korang then nanges nanges dekat korang. time arwah atok aku saket pown aku nanges dekat korang. time tuu korang laa tempat aku nak mengadu. lagi lagi fana. ape jadik dekat aku semua sure aku bgtaw dye. same jugak dgn dye. rinduuu sgt sgt. mama pown tahu je nak carik aku kalau aku tade dekat rumah. kalau tak rumah rusza sure rumah fana.

again aku moving. time form 4. aku tukar sekolah and fana plak pindah duduk dgn ayah dia dekat shah alam. time tuh langsung dah tak dapat and susah nak contact. cumaa fana je sampai skang still contact dgn aku. yang laen susaa sgt nak berhubung :(
__________________________________________________________________

THIRD STORY.

then aku tukar sekolah ke Teknik Setapak. dah laa tukar sekolah. duduk asrama lagi. memang lagi susaa nak text kwn kwn aku. tapi dekat sini aku jumpa kwn kwn baru. aku kenal erti kwn susaa senang and hidop bersama.


MUNIRAH/YULISA/HIDD/AINA/PUYIEN/SHA

not in picture : TERA
memories time kat hostel dgn dorg memag best. dua katil tdo ramai ramai, then g mkn sama sama, solat sama sama, mandi sama sama, kene marah dgn senior pown sama sama. rinduuuu nyaa. tapi bile dah jumpa aku mcm gagap sikit dgn dorg. mungkin sebab lama sgt tak berjumpa kan. tapi cne pown aku sayang korang sangat sangat :)
actually banyak lagi nak bgtaw. ade laa lagi berape rape org kawan terbaek.
tapi mcm terlalu panjang je.
jadik baca yang neyh dulu ye.
saya rinduuuuu koranggg semuaaa !

gay , lesbian & bisex. which one ?

what do you think ?
i woke up this morning and suddenly it came on my mind.
well actually i'd thought about it long time ago.
but today baru teringat balek, hee :)



dari dulu aku suke sgt tgk perempuan yang cantikk. lepak dgn kawan kawan aku mata aku sure merayap tgk perempuan yang lawaa & sexy je. bukannya ushar lelaki. weird huh ? but hell yeah, it is true. maybeee because i am not pretty like them so i love to look at them and i wanna be pretty like them. i mean they can be my role models to look gorgeous.

but absolutely, I DO LOVEE BOYS :D

hahaha. for the record, idk what to say. idk if my friends are bisex, gays or even lesbians. coz it was their natural feelings kan ? DEPENDS. if they wanna change or not i still friends with them x)

bosan bosan bosan

today boooooooooooooooosssssssaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnn =___+

*kelas tak start lagi
*mungkin tak jumpa buah hati harini
*alone at home
*no one text/call me



boring, boring, BORING !



tapi tak mengapa. esok saya nak keluar. dgn kwn kwn saya. sabar sikit ye syaza. and besok mungkin best. sbb saya, effy, eqa, ain, zul, wan, nurul & sue nak kenekan kylaa habes habesan. naseb awak laa ye kyla :D



ape plannye ?HAHAHA , ade laa. dat is secret. tgu esok okay ?

notes : besok pergi beraya area ampang and cheras dgn kwn kwn saya .

where are you sayang ?

GAH ! I dont know where you are and what you do now. No messages, no rings from you. pfft :(
I know I'd made a mistake. But cant you forgive me ? Beribuu kali I cakap pown you tak akan faham kan syg. It was a joke. Suddenly you marah I. I was cried. But surely you tak nampak. Sebab time makan I langsung tak pandang you.



Then bila you hantar I pown we didnt talk kannn. Even a WORD ! Suddenly sampai rumah, I feel like I cant breath. Oh Tuhan, kepala saket teramat. And you still standing outside. Tak mcm selalu :( Bile saya bgtahu saya saket kepala awak diam. Again and again. Tapi suddenly awak terus balek rumah. Saya terkedu.


Then I get into my room. Tunggu text dari Love Drug. Tapi hampa. Takpelaa. Mungkin still driving. Pergi mandi kejap. Bla bla bla dah siap, saya baring di katil saya. Still takde pape. Maybe you want me to start first. Okay. Saya text awak.

'Kenape terus membisu ? Dah lupe number buah hati sndr ?'

Wait , wait and wait. Still got no answer from you. I try again. Maybe buat kali terakhir.

'Okay takpe. I dah hilang bf i :) night !'

Wait , wait and wait. Almost half an hour. Still the same situation.


GAH ! I dont know where you are and what you do now. No messages , No phone calls from you. Pfft :(



(People make mistake.
I tahu dalam satu harini SORRY to byk kali I cakap dgn you.
But I am not perfect !
Takpelaaa.
Saya doakan syg jumpa kekasih yang perfect :(
I am sad when you do this to me Ferd)

Wednesday, September 22, 2010

BACALAH :)

I know that my blog is getting bored by now.
HAHA. what to do. I have a lot of ideas but got no time to type it.
Jadi ape yang ade tu korg bacelah ye.
Trimasssss !

Tuesday, September 21, 2010

kadang kala sesuatu itu memang menyakitkan.
kadang kala sesuatu itu memang susah untok aku lupakan.
kadang kala sesuatu itu memang tak mudah aku maafkan.

hmmm, dats your problem.
i will never forgive you n forever i will hate you.
thank you.

S.A.R.M

cukup cukup laaa menyakitkan hati orang. aku tataw ape masalah kaw dgn aku. tapi asal sampai cmni kaw buat aku eyhhhhh ?

Monday, September 20, 2010

I LOVE YOU !
i never i will fall inlove with you,
i didn't think that you will love me like this far,
i couldn't believe you are mine,
until we finally being together sayang :)
SAYA SAYANG AWAK !
to : firdaus zainal. muah muah ! :)

Friday, September 10, 2010


pagi raya lagi buah hati saya dgn family dye dah ade depan rumah. ohh terkejut sebentar !
gembira/segan/malu segalanya ada.
dia neyh mulaa laa buat hal. tapi takpe. maken bertambah rasa sayang saya :)
and neyh gambar kami di pagi raya. before saya bertolak ke penang. okayhhh kann ?
btw , ini raya pertama kami bersama. and esok genap 6 bulan :)

Thursday, September 09, 2010

Raya datang lagi ! :) :)

Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

Di tepian mandi
Danauku hijau yang aman damai selalu
Nun di sanalah tempat aku bertemu
Aku dan dia

( korus )
Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya

haihhh , sejak akhir akhir neyh asyik dengar lagu lagu neyh je di radio or televisyen. heyy syaza ! memang laaa. dah kate pown esok dah nak raye. awak tanak raye ke ? hehe lupe laaa.

and pada hari ini jugak saya sebok membantu abah and nenek serta kak neng mengemas rumah and memasak.



notakaki : percaya atau tidak hari ini saya rajen memasak. and hari ini jugak saya laa yang buat ketupat ! :D macam mimpi kannnn ?