I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Friday, October 29, 2010

Nowadays.

aku tak faham. mengapa dan kenapa mereka melakukan hal sedemikian. aku hairan. aku pelik. banyak soalan berkumpul di minda.
selalunya, apa yang masuk kanan, keluar telinga kanan tapi sekarang terlekat kat dalam kepala otak aku. tak boleh nak keluar selagi takde jawapan untuk persoalan aku.

lelaki mahupun perempuan. sama sahaja. yang pastinya, melayu. ber BIN dan ber BINTI. teruna dan dara. romeo and juliet.
bangga betul mereka menangkap gambar memegang botol arak seperti carlsberg, heineken and apa jadah lagilah. mereka bangga beritahu dekat semua orang mereka minom itu
minom ini. ambil itu, ambil ini. agak lah. engkau tu melayu. orang islam.
even botol arak tu kosong, tapi akan mengundang kemusykilan kepada orang lain. sedarlah sikit wahai insan. tak takot ke akhirat korang macam mane ??

jangan engkau berbangga dengan pegang benda alah tu, engkau boleh jadi famous. kau rasa hebat. kau rasa macam,

"wahh, orang tegur aku. orang pandang aku. bangganyaaaa."


come on. aku malu dengan orang macam kau. yang aku tak boleh blah, tu hah. kau, perempuan.
dedah sana sini snap gambar. tunjuk dada. tunjuk peha. oi, aku malu sebagai perempuan. tutuplah sikit weh.
aku tengok, sakit mata kot. agak agak lah sikit wahai kaum hawa. korang tak tahu ke apa yang korang akan dapat di akhirat kelak?


okay, aku bukan nak tunjuk bagus. cuma memberi nasihat. zaman muda ni, jangan terlalu hanyut. korang masih jauh.
ingat apa yang baik dan apa yang buruk. hidup kita ni hanya sementara. jagalah apa yang dikurniakan-NYA dengan sebaiknya.
nanti bila kau dah kena, baru kau tahu. menangis lah airmata darah pun, benda takkan boleh patah balik. kau faham kan maksud aku?


*ini hanya perasaan aku. aku hanya taip apa yang ingin disuarakan sahaja. aku sedar aku pown tak lah sempurna mana.
apapun, siapa makan cili dialah terasa pedasnya. sekian, terima kasih.

1 comment: