I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Tuesday, January 25, 2011

LOVE

Bagi aku , when someone , especially a guy , said 'okay couple menyusahkan' dan cuba berlagak cool , aku rasa kesian dengan lelaki itu , fikiran sempit . yeah aku mengaku memang kadang2 girls boleh jadi makhluk paling rumit untk difahami , sensitive , asyik nak menggedik , kuat jelous , dan lelaki yang selalu kena mengalah berbanding perempuan kan ? HAHA

pernah dengar tak : what all girls want is someone who want them back , i guess , entah .

so anyway , semua orang yang in love , mestilah nak bagitahu semua orang yang , okay kami sweeeet , kami pasangan bahagia , jeles lah dengan kami , macam okay-bf/gf aku lagi hot dari korang . nak cerita kisah cinta mereka dan expect semua orang yg tahu akan 'wahhh sweet gila , kenapa aku tak jadi macam tu' kan? 


the thing is , ketika bercinta , semuanya indah .. itu apa yang orang kata .

macam mana tak indah , setiap malam call , dating penuh dengan bunga bunga dan pelangi , dia lah tempat kita nak mengadu , bermanja , bercerita , dan cerita yang kecil pun boleh jadi comel , setiap sentuhan , macam ada satu power , power di antara mereka , kaum adam dan hawa .

kita rasa okay dialah everthing , dia lah segala-galanya , kita mula berangan untuk bersama dia sampai bila bila , fikirlah , berapa banyak kali kita cakap 'iloveyou-forever' , setakat ini berapa ramai lelaki? , sebab tu lah , ketika bercinta , semuanya indah .

bila sesuatu relationship tu berakhir , some people akan jatuh dgn teruk , some people akan bangun dan bangkit semula , memulakan relationship dgn manusia yg berbeza , tetapi sama .

'iloveyou forever , you the only one that i need , you are the best' sama kan ?

actually i dont know how to manipulate this topik okay , entah just suddenly nak type about this . im not pro okay , haha . about my-love-story pulak , aku dah banyak kali in love , banyak kali kecewa , banyak kali rasa rumit , banyak kali rasa indah , segala-gala . to be honest , i dont really give a damn when people said 'time bercinta semuanya indah' , plus i think it may be true .


but now , i tgh bahagia dengan F. neyh bukan hanya kata kata okayhh. memang laa before aku dah pernah byk kali bercouple. tapi tapenaa sejaoh ini, and tapenaa sebahagia ini :) it is more than word okayh. i dont know how to explain it. biaa aku and si dia yg tahu 

No comments:

Post a Comment