I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Wednesday, January 26, 2011

morningggg peeps :)

hello world , taw takk where am i now ? syazaa dekat kolej. haihhh, should be td pagi ade kelas computer application in art & design. punyaa laa bersusah payah syaza bangun pagi tadi. pukul 7.30am dah bangun. even kelas syaza start pukul 11. sebab excited sgtt nak g kelas bangun awal, keluar pown awal. sampai kolej pownn awal laa kann. pergi lepak lepak library. maen game. yeahhh syaza suka maen game ! favourite oi ! then tgk tgk OMG ! seminit lagi pukul 11. okayh start to packing. tak jadik pergi toilet sume.

for this sem byk kelas dekat lab. awww, lepas neyhhh mesti best. tade mcm subject subject duluu yg kebanyakannye dalam kelas je. so , turn dari library naek lift, jalan g blok b. naek lift ke tingkat 6. tak toleh kiri or kanan pown. sekali bukak je lift, syazaa tgk ramai sgtt haa manusia manusia dekat luar tuuu. ehh takan salah kelas kowt. kenapa ramai. takan sem neyh ramai student amek CAAD same dgn aku kowt ? so syaza teros tutup lift turun. takotttt ! then baca laa kat tepi tuuu. ohhh sorry , terlupa, this week memang minggu registration lagi. dats why ramai sgt manusia dekat atas tuu. hahaha, so turun tataw nak pergi mana. syaza text F :) i ckp i nak balek. malas nak tguu. yelaa next kelas pukul 3. my english class. malas gila kowt. tapi dia mulaa laa touching, ckp , helmet dah bwk dua dah. so ? ape masalah dgn syaza kan ? mesti laa ada dua. tadi pagi dia hantar mak g kerja. hahaha :D tapi tape laaa. i pergi balek library stay here. sampai laa sekarang. masih tade sape lagi dengan saya. and i feel so bored right now.

anddd know what ? tadi pagi, syaza terjumpa satu buku neyhhh. title dia "7 hari di alam kubur" . errr, syaza takot nak baca. tapi tapee syaza kene baca jugak. coz confuse gilaa gilaaa. mlm tadi fb dengan kwn kwn. i asked them, " kalau kita mati nanti, kita akan teros ke syurga or neraka ke ?" then they said, "mana ada laaa. lepas mati kita akan stay dekat kubur sampai laa hari pembangkitan semula, time hari akhirat" . ohh mcm tuu ke ? i tataw pape pown. i thought mati mati je , lepas malaikat taneyr soklan tuu sume , kita teros pergi ke sana, depends syurga or neraka. rupa rupanya tak. thats why i nampak je buku neyhh i teros baca. kesian kwn kwn i, i tanyer soklan merepek tuu. i terfikir, macam mana amirul dekat sane skg. dats whyy i menanges non-stop. i takot dia terseksa. rupa rupanya tak lagi. so, he is fine. dia dowk dekat kubur dia je skg. hehehe, i tataw laa, kwn kwn i ckp. and kwn kwn i ckp, kalau i pergi kubur dia, dia boleh nmpk kita. cuma kita je tak nampak dia. yekee ? lagi teringin i nak pergi. nak dia tgk i. i nak tolongg dia. i mean tolong dia d akhirat :) even dia ex i. dia kwn i yg terbaek. too many memories between me and him :)

inside that book, tulis mcm mcm. memang buat i takot. and now ntah kenapa i mulaa rasa takot. i do too many sins :( i know. i am regret you know ! and one of my friend plak bg link of this blog, it is about AGAMA. i kan suka membaca blog, so i read it. err, it is about seksaan kita dekat akhirat if tak sembahyang, cara cara nak masok syurga, kelebihan surah al-mulk and too many things. you guys should read it. i tgh membaca. and try to improve myself, try untuk berubah. harap saya akan berubah satu hari nnt. haa kejap, and know what ? i read that blog about pintu pintu neraka dan ahli ahlinya. syaza tahu pintu neraka memang ada 7. and korang sure tahu yang pintu ke 7 pintuuu seksaan yang dasyat gilaaa. i dont know how to explain it, tapi surely korang tahu sendiri kann ? korang tahu tak ? kita neyhh, umat Nabi Muhammad akan di tempatkan di dalam pintu ke 7 ? i was surprised okayh ? kenapa kita pulak ? padal yg laen sume, ade kat pintu pertama, yg tak berapa teruk, tapi teruk jugak laa kan ? yang kita neyhh, even sembahyang, lakukan amal ibadat, kita akan di tempatkan di sana. korang tahu kenapa ? i pown tak tahu kenapa. so we need to read this. we need to prepare for our own. saya nak berubah. memang saya nak. but i need someone to support me, bantu saya. saya bukan bercakap, saya betol betol nak. saya takot sgt sgt. seriously takot sgt sgt. peeps, sementara kita ada masa untuk berubah, kita patot berubah. saya takot nnt kita semua tak sempat nak berubah. ituu je.

No comments:

Post a Comment