I am Me

My photo
hello, anyway I'm Syaza. Uncle Nana's & Aunt Shelly's daughter. Turning to 20. KLMU student. Taking Diploma in Advertising. Actually, idk what to write ! :D I smile &a laugh too much for stupidest reason sometime. Tetapi seorg yg pemalu when first time meet someone new, a paper bag has never seemed like a BETTER accessory for hiding embarrassed laa. I love my friend :) I grown up already, to be a BETTER PERSON & even more meaner than before :) I am not here to pleased any of you people out there. This is just a place where I share my thoughts and random personal things about myself. My sincere thanks to those who became my follower and keep on reading my post. You're most welcome to drop in your comments and opinion, it may help me alot in the future time. Thanks for dropping . Loves, SyzaJacob TQSM<3

Thursday, September 23, 2010

saya rinduu mereka :(

FIRST STORY.
tibe-tibe je aku teringat Best Friends aku time sekolah rendah dahulu.


JULIE NASUHA/NORAZRI/ARWIN AZLAN

note in picture : AHMAD NAEM & ISMAIL

mula mula duluuu aku dgn Julie memang tak kawan langsung. Eventhough kitorang same same jadik wakil sekolah untuk olahraga, bola jaring and bola baling memang tak pernah langsung aku nak close dgn dia. tapi one day tuh, Cikgu Isa *cikgu bola baling kami* suruh kitorang berlatih same same. Macam bile ade Julie aku pown kene ade jugak. aku macam, what theeee ? hmm , lantak laaa. Sampai habes tournament bola baling aku kene jadik partner dgn julie. habes je latihan and game tuh, aku teruskan hari hari aku dekat sekolah.

Tibe tibe one day Julie cakap dia nak kwn dgn aku. and i was like, erkk , kenape dgn dia ? okayh laa. pape laaa. tapi kesian bestfriends aku, Eima. sorry lepastuu kite terus tak close sampai kaw pown pindah ke melaka :( i miss you anyway.


Julie pulak kawan dgn arwin, norazri, naem and ismail *nora and naem was in a same class with me tapi tak pernah bercakap* . so aku pown join group dorg.

and,

time dgn dorg memang too many sweetest memories happens :) agak agak korang engat aku lagi ke tak ye.


kebetulan , aku and julie neyh memang ganas, it was like we are tomboy. hehe. kami masing masing ade basikal. g lepak rumah kawan kawan lelaki pown naek basikal. pergi beraya pown naek basikal. engat lagi kitorang naek basikal ramai ramai. dgn boifren aku time tu sekali naek basikal. hahaha. Siap pakai BMX lagi. and duluuu aku and julie bukak bisness sendiri kat sekolah. kami jual kad hasil tangan kami sendiri. time tu memang kaya. byk gile kami dapat tempahan.

then time aku lepak dengan dorg semua jugak laa aku jadik nakal. cakap kat mama nak pergi study group dgn kwn-kwn *time tuu aku amek UPSR*. mama pown bg laa. memandangkan aku berkawan dgn top student *Julie, Arwin & Norazri*. padahal kitorang g maen bowling dekat Fajar. then sometime tuu kitorang berbasikal pergi Selayang semata nak maen game dekat sane :D naseb tak pernah kantoi dengan mama and naseb jugak result UPSR aku dapat bagus. Macam tak percaya. i got 4A 1B !

then time kwn dengan dorg jugak laa mama lepaskan aku keluar lepak and hang out dengan kawan-kawan. kitorang pergi One Utama maen game dekat twinkle *now tempat tuh dah tade dah* . Then g tempat kerja mama julie dekat KLGCC. maen bowling and swimming.
tapi sekejap je kan tuu semua. then since kite masok form one kite terus lost contact. korang semua sekolah dekat kepong. cuma aku and isma je dekat taman ehsan. even aku dgn isma satu sekolah kitorang pown dah tak berapa close even rumah dye sebelah rumah aku je. hmmmm, aku rinduu gile kat korang semua semua. korang pulakkkk ? :(

notes : satu hari teringat pasal memories sekolah rendah.tbe tbe teringat jugak dekat cinta monyet aku kat sana.dari darjah 3 sampai form 1 je. then buat haluan masing masing.nnt bile ade idea aku cerita pasal cinta monyet aku tuh .
________________________________________________________________


SECOND STORY.


when i was in form 2 aku tukar sekolah coz my family and i moving to Menjalara. i miss my bestfriends here. it should be BFF but semua dah berpecah. jumpa pown buat tak kenal. itu ke kawan?





FARHANA HAZWANI/NUR HAZELIN/RUSZALINDA AIRIN

mula mula kite memang laa tak kwn. yelaa aku student baru kan. korang yang datang kat tempat aku tanyer name semua. tapi kelakar. korang cakap english dgn aku. korang engat aku cina. hee, aku kan tak pakai tudung dgn rambut aku yang berkaler lagi. then lame lame aku jadik kwn korang. and kite bwat group Crazee^Nation. korang engat lagi tak ?

rinduuu sgt sgt dekat korang. ponteng KOKO pergi mid. sometime g lepak One Utama. then kadang kadang aku and rusza g lepak rumah fana , kadang kadang g lepak rumah rusza then kadang kadang aku.rumah alyn jarang sbb jaoh dekat menjalara b tuh. fana suka sgt belanja kwn kwn dye. kadang kadang dye nak umpan aku dengan rusza g rumah dye, dye offer nak belanja makan dekat spicy laa , barkath laa. tapi bukan sbb tu pown dye memang baek. ape prob aku mesti bgtaw dye.

then time form 3, mama and abah tiri aku kan gadoh, aku bgtaw korang then nanges nanges dekat korang. time arwah atok aku saket pown aku nanges dekat korang. time tuu korang laa tempat aku nak mengadu. lagi lagi fana. ape jadik dekat aku semua sure aku bgtaw dye. same jugak dgn dye. rinduuu sgt sgt. mama pown tahu je nak carik aku kalau aku tade dekat rumah. kalau tak rumah rusza sure rumah fana.

again aku moving. time form 4. aku tukar sekolah and fana plak pindah duduk dgn ayah dia dekat shah alam. time tuh langsung dah tak dapat and susah nak contact. cumaa fana je sampai skang still contact dgn aku. yang laen susaa sgt nak berhubung :(
__________________________________________________________________

THIRD STORY.

then aku tukar sekolah ke Teknik Setapak. dah laa tukar sekolah. duduk asrama lagi. memang lagi susaa nak text kwn kwn aku. tapi dekat sini aku jumpa kwn kwn baru. aku kenal erti kwn susaa senang and hidop bersama.


MUNIRAH/YULISA/HIDD/AINA/PUYIEN/SHA

not in picture : TERA
memories time kat hostel dgn dorg memag best. dua katil tdo ramai ramai, then g mkn sama sama, solat sama sama, mandi sama sama, kene marah dgn senior pown sama sama. rinduuuu nyaa. tapi bile dah jumpa aku mcm gagap sikit dgn dorg. mungkin sebab lama sgt tak berjumpa kan. tapi cne pown aku sayang korang sangat sangat :)
actually banyak lagi nak bgtaw. ade laa lagi berape rape org kawan terbaek.
tapi mcm terlalu panjang je.
jadik baca yang neyh dulu ye.
saya rinduuuuu koranggg semuaaa !

2 comments: